La confiança i la por

La por no és bona. És contagiosa. És com tenir la grip amb unes dècimes de febre. La por s´encomana de pares i mares a fills i filles amb discapacitat. Aquesta por dels pares sembla genètica, i dic que és genètica perquè quan el fill i la filla amb síndrome de Down, veu els pares amb aquesta por a sobre, no els està ajudant a que puguin gaudir d’una vida independent. Però si els pares perdessin aquesta por i tinguessin més confiança en els seus fills amb síndrome de Down, aquesta por desapareixeria del mapa.

Els pares són uns patidors, sempre es pensen que ens ha de passar coses negatives; però això no ha de ser així perquè només hi ha una cosa que ens fa diferents a les persones amb síndrome de Down, i és que tenim un cromosoma de més, cosa que fa que siguem especials. Cada dia es fan coses per aconseguir que nosaltres tinguem la nostra pròpia vida. Reivindiquem no dependre dels altres, ser independents.

Perquè els pares es pensen que és la fi del món? Així no hi ha ni objectius ni reptes de futur, necessitem la màxima confiança cap a nosaltres. Sinó, de que serveis el que s’està fent? Si els pares confiessin més en els professionals, nosaltres ho tindríem més fàcil per pensar en el nostre futur.

Aquest futur no es pot agafar perquè els pares contagien aquesta por als seus fills fent que tinguin desconfiança en ells mateixos, angoixa i malestar perquè es pensen que no podran fer-ho mai.

Aquí a la Fundació es fan projectes on les famílies hi formen part. La paraula por no hauria d’estar en el diccionari, ni mencionar-la.

4 Comments on “La confiança i la por

  1. Este me parece un tema muy interesante y periodsiticamente esta muy bien redactado pero a simple vista parece que estas hablando de uno de lo servicios de la fundación de la vida independiennte y para eso creo que ya estan ellos para la gente de a pie creo que les puede interesar más lo que podamos opinar sobre algún tema de maxima actualidad y más cercano tanto a ellos como para nosotros.

  2. Andy Trias: això no es dona només entre les persones qamb Síndrome de Down. La por es un mal que ens bloqueja a tots. Felicitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *