L’amistat

“Sense títol” Carlota Conejero

L’Amistat (del Llatí amicus; amic, que deriva Amore; estimar). És una relació afectiva entre dos o mes persones. L’Amistat és una de les relacions interpersonals més comuns que la majoria de les persones tenen en la vida.

L’Amistat es dona en diferents etapes de la vida i en diferents graus d’importància i transcendència.

L’Amistat neix quan les persones troben inquietuds comuns. Hi ha amistats que es creen als pocs minuts de relacionar-se i d’altres que tarden anys a fer-se.

L’Amistat sincera dura per tota la vida. L’Amistat es demostra en la preocupació per l’amic, interessar-se pel seu benestar, pels seus problemes i els seus èxits. Un Amic és el que esta en tot moment; el que t’aixeca quan estàs decaigut.

Sols en els moments difícils t’adones de qui són els teus verdaders amics.

Per tenir amics no importa l’edat. L’amic és “un mocador de Consol” front a la pena del altre.

És molt important que entre amics hi hagi:

1. Respecte

2. Simpatia

3. Carinyo

4. Compensar-se

5. Tolerància

6. Afinitat de Pensaments

L’Amistat és dedicar-se a l’altre Persona i es dona de manera Gratuïta.

Per mi l’amistat és molt important en la vida; si jo no tingués amics potser ara mateix no estaria tant acompanyada.

Suposo que a tothom ens costa trobar amics; però als que tenim una discapacitat ens costa mes, perquè és més difícil que et comprenguin; perquè a mi, per exemple, em costa identificar-me amb segons quina gent, i quan aconsegueixo l’amistat d’ algú m’és molt important conservar-la.

Els amics es conten amb els dits d’una sola ma.

D’amistat n’hi ha de dos tipus:

1. Amics

2. Coneguts

Els amics són per tota la vida si són amics verdaders i els coneguts són aquells amb qui no tens tanta relació.

Jo, per exemple, en tinc dels dos cassos. Coneguts amb qui parlo però que no surto amb ells i amics amb qui es tot el contrari. Tinc la gran sort de tenir bons amics, però sobretot en tinc un que sempre ha estat amb mi en els bons moments i els dolents. Quan ell em necessita també hi sóc. Així són els amics que valen la pena de conservar per tota la vida. El meu amic es diu Marcel i vull donar-li les gràcies per ser al meu costat.

8 Comments on “L’amistat

  1. Este es uno de esos articulos que relanzan a las revistas de prensa escrita y deja claramente hasta donde somos capaces de llegar sin tener ningún limite de superación, y la Ariadna es muestra de ello de que es capaz de eso y de mucho más.

  2. !!!! ME ENCANTA CON QUE CLARIDAD Y EXACTITUD HAS DEFINIDO “LA AMISTAD”, YO AÑADIRIA QUE TAMBIEN HAS MUCHO DE AMOR. SIGUE EXPRESANDO ASI TUS PENSAMIENTOS ARIADNA. MRBL

  3. Ariadna, jo també crec que els amics de veritat els puc comptar amb els dits d’una mà. Però que a la vida et pots sorprendre amb persones noves i bones que no t’imaginaves si estàs atenta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *