Madrid (1)

Els dos extrems de Madrid

 

 

Fa uns dies vaig anar de visita a la ciutat de Madrid amb unes amigues però, com a tot arreu, hi ha la cara i la creu de la moneda. En general, Madrid, és un lloc molt pobre, i  també molt ric (els dos extrems de la moneda).

Les catedrals, els museus, els ministeris, inclús les cases estan ben cuidats i massa maco de veure, encara que, alhora, car. Però no tot és bonic, ja que el centre de Madrid, com la Puerta del Sol i els seus voltants, està ple de gent pobre.

Durant el dia es veu gent tirada al terra, demanant diners o dormint pels carrers. A nosaltres ens feia respecte passar per allà, però teníem l’hotel a prop.

Fins i tot al metro ens van voler robar. Allà, la targeta del metro de 10 viatges costa 12 euros, quan aquí, a Barcelona, costa menys. Això sí que és un robatori, no m’estranya que es queixin de que està molt car.

Encara que la meva experiència allà va ser grata, a Madrid hi ha llocs on hi sol haver pobresa, com a la Puerta del Sol, la Plaza Mayor, el carrer Carretas o la zona de Lavapiés.

Aquests dies hi havia massa gent a la gran ciutat. Matí, tarda i nit. Amb prou feines ens deixaven dormir. Menys en ple centre, per culpa de les manifestacions a la matinada. Malgrat tot, vam poder fer les nostres visites a museus, parcs, places, etc.

Si algú té previst anar al centre d’España, agafin-se les butxaques i gaudeixin del meravellós paisatge.

 

*Text original en castellà.

4 Comments on “Els dos extrems de Madrid

  1. Estoy de acuerdo con Sonia luego no nos extraña que quieran poner lo del eurovegas en la capital española para que sigamos cogiendonos de los bolsillos, maravilloso punto de vista de la ciudad de Sonia felicidades por tu articulo aunque te as dejado mencionar lo del parque warner

  2. hola Francisco, no es que me dejé de mencionar el Parque Warner. Más bien porque está a las afueras de Madrid y porque no he estado.

  3. T’ha sortit una mica negatiu aquest article. Tindries que fer-ne un altre de la part positiva del mateix viatge. Ánims.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *