«El filósofo desnudo»

El grup d'autogestors Benvinguts a Casa amb Alexandre Jollien

 

 

 

 

 

«El filósofo desnudo»

El grup d’autogestors «Benvinguts a casa» vam anar a la presentació – col·loqui del darrer llibre  de l’Alexandre Jollien, el passat 14 de juny a la Casa del Llibre.

Tots ens imaginàvem una persona amb molta més discapacitat, assegut en una cadira de rodes. Això ens ha fet veure la barrera que ja ens havíem posat abans d’entrar, el que pot arribar a imaginar la ment en sentir la paraula discapacitat.

De la seva xerrada destaquem com es pren la vida i la manera de superar-se en el dia a dia. Encara que no li agradi el seu cos l’accepta perquè està allà i això ens fa pensar en la nostra relació amb la discapacitat i que malgrat això no ens impedeix seguir fent la nostra vida. Ens va agradar la seva resposta a li vam preguntar sobre la mirada dels altres: “He après a no sentir-me condicionat per la mirada dels altres”.

La flexibilitat que té a l’hora de portar les coses, la seva naturalitat, quan va fer pujar a la seva filla a la taula, i veure que no passava res. A un de nosaltres ens ha fet reflexionar sobre la nostra situació personal i com poder acceptar algunes coses que ens estan passant.

Però sobretot amb el que ens quedem és el seu sentit de l’humor i la seva rialla. Ja que com diu ell: “La felicitat es troba en la manera com et mires la realitat”.

En referència a la filosofia,  ho entenem com la capacitat de donar-li voltes a les coses d’una forma planera i amb sentit de l’humor. Una forma de conèixer-se a un mateix i de trobar les dinàmiques que ens permetin una bona relació amb els altres.

En aquesta sessió hem pogut parlar del dolor, del sofriment i com diu una de les companyes en referència a les paraules del Dalai Lama: “ Si tú andas y eres feliz, cuando llegue el dolor te harás amigo de tu propio dolor” … Però tot amb una rialla.

Ens agradaria que Alexandre Jollien ens acompanyes algun dia un altre cop i compartir amb ell  les nostres experiències.

Ah!! I la propera, ens agradaria poder tenir traducció simultània al català  perquè així no ens perdrem  tantes coses.

* Text original.

One Comment on “«El filósofo desnudo»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *