Curs sobre els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual

Se’m va proposar fer un curs sobre els drets humans de persones amb discapacitat intel·lectual, els dies 19 i 20 de Juny al Dincat, amb uns formadors que també tenien discapacitat intel.lectual.
Ens van explicar la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats de les nacions, adaptada a lectura fàcil, perquè així ho pugui entendre tothom. També ens van presentar una guia anomenada “Defendemos nuestros derechos en el dia a dia”, on s’explica tot de manera més entenedora, amb dibuixos, qüestionaris i activitats que vam desenvolupar en el transcurs del curs.
Ens van preguntar quins drets coneixíem o sabíem, varem exposar exemples i els varem poder comparar amb els articles de la Convenció.
Els articles amb els que jo més m´identidico, són el número cinc (Igualdad y no discriminación) i l’article número vint-i-dos (Respeto a la privacidad) perquè son els que costen més d’aconseguir, personalment i socialment.
El curs hagués estat més fluid i enriquidor si hagués durat més dies i més hores, per tal de poder fer-lo amb més tranquil.litat i adquirir els coneixements amb més claredat.

Albert Diaz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *