La paraula normal

 

 

¿La paraula normal té una definició concreta? Aquesta paraula apareix al diccionari. Tot i així, el seu significat portat a la realitat es fa difícil de poder definir, i això és el que vull definir en aquest escrit.

La normalitat no es pot portar a terme perquè tots som diferents, autèntics i irrepetibles. I aquí està la màgia, tot i que a la nostra societat s’ha intentat fer un prototip de persona perfecte o com se li vulgui anomenar. Uns bons estudis, un bon estat físic, ser intel·lectual, de raça blanca…..
Si no s’adquireix això ja és discriminatori i s’exclou a persones que no compleixen aquests requisits o d’altres que realment necessiten d’un ajut continuat per poder sobreviure en aquesta societat que hem creat i en la que vivim. A aquestes persones se’ls etiqueta amb el nom de discapacitats, immigrants, malalts mentals, downs…

Així i tot, penso que tots no ho sabem fer tot, i per això necessitem de l’ajut dels altres, siguem o no discapacitats per poder tirar endavant, i fer així una vida més fàcil.

En el món en el que vivim es necessita comprensió. flexibilitat, saber escoltar i sobretot, saber donar estimació (amor, carícies, abraçades).

Albert Díaz, en nom del Grup d’Autogestors “Benvinguts a casa”

* Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *