Problemàtica de la carmanyola a les escoles

 

Treballo a una escola de Barcelona, al servei de menjador, i parlaré sobre la situació dels nens que han de dinar a les escoles, així com de les seves famílies.
Els nens que no poden anar a casa a dinar, s’han de quedar al menjador de les escoles i han de pagar. Ara deixen que portin carmanyola però també han de pagar tres euros per dia. Això és un problema, perquè amb la crisis que hi ha, la gent no s’ho pot permetre.

Si els nens porten carmanyola de casa, el dinar es pot fer malbé com, per exemple, l’amanida i segons quines coses no les podran portar com, per exemple, la sopa o les salses.
Per les famílies suposa pagar al menjar, el temps de preparar-lo i decidir cada dia quin menjar s’endu el nen. I a sobre de pagar per que ho pugui portar a l’escola.
Un altre problema és la organització de les escoles. Els nens/es que porten carmanyoles hauran d’escalfar el menjar i són molts nens/es.
I els que sempre dinen allà, s’hauran d’esperar o hauran de dinar separats. També es un problema pels treballadors del menjador, perquè si hi ha menys feina, amb les retallades; ens poden fer fora.

La meva opinió és que ho trobo malament, perquè amb la situació en la que ens trobem econòmicament i les  retallades, ens perjudica a tothom: a les famílies, als nens i als treballadors.
Mai no m’havia trobat en una situació semblant.

Esther Figueras Limiñana en nom del Grup d’autogestors “Benvinguts a Casa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *