Dependència de la tecnologia

 

Avui en dia hem adquirit un seguit d’aparells amb mecanismes molt ràpids i eficaços per poder comunicar-nos i, a la vegada en som dependents sense haver-nos adonat.
Per exemple, el televisor va arribar un 28 d’octubre de 1956 i només es veia a Madrid i s’emetia tres hores al dia.
Hem passat d’un simple televisor a estar les 24 hores depenent d’un aparell com ara el mòbil (whatsapp). Qui no en té de mòbil?

Tots, o quasi tots tenim televisor, ordinador, telèfon, rentadora, rentavaixelles, etc… Tot un seguit d’electrodomèstics i tecnologies arribades en molt poc temps. Només cal mirar els meus avis que tenen 80 anys i que, en aquest espai de temps han sorgit un seguit de coses que ens fa estar més còmodes però ens anul·len com a persones. Qui fa servir el càlcul mental o memoritza telèfons? Conec molt poca gent que ho faci i alguns no coneixen ni el seu propi número de telèfon.

Hem de ser conscients de tot això i no perdre les habilitats que ja teníem i poder mantenir-les. Comento això perquè molta gent no fa servir el càlcul mental i utilitza la calculadora. Les tecnologies no són dolentes si es fa amb mesura.

Albert Díaz Moliner en nom del Grup d’Autogestors “Benvinguts a casa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *