La bona alimentació

 

Sóc l’Esther, usuaria del Servei “Me’n vaig a casa” de la Fundació Catalana Síndrome de Down i us vull explicar el que pensó sobre l’alimentació i el que va suposar per a mi quan vaig marxar a viure sola.

Abans d’anar a viure sola, tant a l’escola com a casa meva, sempre m’han ensenyat a vigilar l’alimentació perquè sigui saludable.

Quan vivia amb la meva mare principalment ho feia tot ella, encara que quan veia les coses que preparava de menjar li preguntava si la podia ajudar o sortia de mi ajudar-la sense que m’ho digués. Recordo que em donava consells per tenir una bona alimentació, per exemple que mengés de manera variada.

Quan vaig anar a viure sola em vaig trobar amb que tot era més difícil del que pensava. Vaig haver d’aprendre petites coses que no havia tingut en compte com revisar el tiquet de la compra, el temps que cal per bullir la pasta o calcular les quantitats. També ara que visc amb el meu marit, m’he adaptat a l’alimentació a la que ell estava acostumat i ell a la meva. Jo m’encarrego d’anar a comprar i de fer els àpats, i també tinc l’ajuda de la meva mare i un suport pels dubtes que puc tenir.

Penso que alimentar-se bé vol dir menjar amb varietat, no abusar dels greixos i beure molt aigua. No sempre és fàcil fer-ho per ganes i per temps però s’ha de fer. Estaria interessada a tenir més informació.

 

Esther Figueras del Grup d’Autogestors “Benvinguts a casa”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *