Sanja Gjenero

La falta de solidaritat de les persones

Sanja Gjenero

Foto: Sanja Gjenero

Sovint veiem a la televisió aquests anuncis que et demanen que apadrinis a aquests nens desnodrits de països pobres. En el moment en el qual ho veiem, de seguida se’ns encongeix el cor i l’apadrinem, sense arribar a pensar-ho dues vegades. Fins aquí tot va bé, i mostrem el nostre compromís amb aquells que ho necessiten més que nosaltres mateixos.

Però no molt lluny de nosaltres i quan es tracta de donar una trista almoina a aquells pobres que no només veiem quan anem en metro sinó també a ple carrer, passant escassetats, jo mateix veig i contemplo que són moltes les persones que solen passar de llarg. És molt fàcil presumir de que ajudem a la gent que ho necessita quan ho veiem reflectit a la pantalla de la nostra televisió de casa, quan després no ho fem amb aquells que tenim més a prop.

Queda demostrat que la solidaritat només l’apliquem quan ens interessa però després no prediquem amb l’exemple. Segurament si fóssim nosaltres els que estiguéssim passant pel mateix que la majoria de les persones sense sostre no ens agradaria que la majoria de la gent passés de llarg sense donar-nos res, pel que és evident que el que no volem per a nosaltres no ho fem amb els demés.

* Text original en castellà.

 

One Comment on “La falta de solidaritat de les persones

  1. Hay mucha gente que es egoista y sólo piensan en si mismos, esa gente no ven nada más que su propio ego y nanda más. Por eso cuando vemos esos anuncios pasan de todo. Sólo se fijan en uno mismo. Esta gente hace que el mundo sea complicado y nos acaba de poner nervioso a los que lo rodean.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *