Integració laboral en el món de la discapacitat (I)

 

 

Per la petita experiència laboral que jo tinc puc comentar que les empreses no són del tot conscients de la gent amb la qual tracten i moltes vegades mostren poc interès en integrar aquestes persones que teòricament tenen més problemes per integrar-se al món laboral.

Exigeixen tant com a una persona “normal” i això a la llarga té un desgast per la persona implicada i un desànim que fa que no rendeixi lo suficient, que no vagi content a treballar i provoca una alteració en la seva persona fins al punt d’arribar a la depressió, l’ansietat o altres símptomes.

Per poder aconseguir una bona integració laboral i un bon rendiment estaria molt bé que s’escoltessin les necessitats o problemes, com se li pugui dir, que tingui la persona per fer-li el camí molt més fàcil i que aconsegueixi un molt bon rendiment. Així l’empresari estaria content i satisfet de la feina realitzada pel treballador amb discapacitat.

Això també estaria bé aplicar-ho a la gent que no té discapacitat i tot acabaria anant molt millor a totes les empreses.

Faig una crida a tots aquells empresaris que ho llegeixin i els que no també. Aquest escrit és per a que tant els treballadors com els empresaris s’escoltin mútuament, que totes dues parts estiguin més contentes i puguem conviure amb més tranquil·litat i harmonia.

* Text original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *