Llibreries: un comerç en vies d’extinció

En els darrers anys han desaparegut diverses llibreries a Barcelona, especialment a la zona més cèntrica de la ciutat. Primer va ser la llibreria Castells, a la confluència del carrer Balmes amb Ronda Universitat, el local del qual actualment l’ocupa la botiga d’electrodomèstics Pont Reyes. A la mateixa Ronda Universitat va existir la llibreria Bosch, que avui en dia és un supermercat 24 hores.

Després de tancar les llibreries Happy Books del carrer Provença i el passeig de Gràcia, l’any passat li va arribar el torn a la franquícia del carrer Pelai, que estat reconvertida en una botiga de roba, quedant només els Happy Books de l’avinguda del Portal de l’Àngel i del claustre de la Catedral.

L’última llibreria en caure ha estat l’emblemàtica Catalònia, a la Ronda Sant Pere, el local de la qual estava distribuïda en tres plantes i que recentment ha estat adquirit per Mc Donald’s, com si no hi haguessin prou restaurants de la multinacional de menjar ràpid.

La causa del tancament massiu de llibreries rau, d’una banda en el baix consum de lectura que es registra al nostre país, i de l’altre en l’auge dels llibres editats en suport digital. Sigui cóm sigui, les llibreries són molt més que simples establiments. Són institucions que s’erigeixen en baluards de la nostra cultura.

 

* Text original.

One Comment on “Llibreries: un comerç en vies d’extinció

  1. si hi ha baix consúm de lectura es gràcies a les plataformes com l’Ipad o el móvil, que l’únic que fan es abaratir els preus dels llibres (Ipad i móvil)pero pagues un plus (móvil)per conectivitat. Això s’hauria de regular d’alguna maneram no sé com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *