Recepta per una societat millor


Foto: Svilen Milev

Necessitem una societat que pensi més en nosaltres i que sigui més comprensiva, que es posi a la pell de l’altre quan pateix i es posi en el lloc de l’altre. Volem una societat que s’adoni de com ens tracten.

No em sembla gaire just que d’arribar a treure el 20% de la quota del programa del Me’n vaig a Casa de la Fundació Catalana Síndrome Down. Ara resulta que ni es reconeix ni es pensa fer res, és a dir de que serveix demanar a la societat que sigui més justa i més comprensiva, que es posi a la pell de l’altre i en el lloc de l’altre?

Jo es que utilitzo més les paraules tècniques que només sap utilitzar aquesta societat què és una societat que quan sent parlar de nosaltres, ella mateixa ja ens està dient que nosaltres som els altres, que ens aparta pel sol fet de tenir una discapacitat, considera que nosaltres som tant poques persones  i que no podem forma part d’ella com sinó fóssim persones, com si no tinguéssim sentiments, com si ens estiguem tirant coets, amb focs artificials amb música sonora, com si estiguéssim celebrant que ens hagin retallat aquest 20% i estiguéssim celebrant que no  ens volen a dins d’aquesta societat. Com podríem celebrar que ens hagin tret el 20% amb coets o amb focs artificials i amb la música sonora quan jo estava parlant? Que tenim sentiments, estava dient que ens sentim malament.

Embolica que fa fort, que a sobre de treure el 20%, a més a més ens entreguen un full  per reclamar els diners que eren nostres  de l’any passat… Quina vergonya!!

Es evident que no s’està jugant net amb nosaltres, per això em pregunto de que serveix demanar a aquesta societat que ens deixi formar part d’ella i que sigui més justa i més comprensiva amb nosaltres si després no ho fa.

De que serveix demanar a la societat que es posi a la nostra pell per el que estem patint?
A ella no  l’importa!!

De que serveix demanar a la societat que es posi en el nostre lloc?
Si ella no s’hi posa!!

Jo em vaig fent aquestes preguntes,  fins que hi hagi algú que em sàpiga dir si he fet bé o no de fer un article com aquest.

* Text original.

4 Comments on “Recepta per una societat millor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *