Conferència sobre Drets Humans

confe

Foto: Albert Díaz Amb la presència dels meus companys i jo mateix, vam assistir a una conferència sobre Drets Humans, en la qual es va manifestar tot lo descontents que estem al respecte.

Aquesta conferència la van impartir: l’Ana Rodríguez, en Martín Flores, l’Andy Trias, la Montserrat Vilarrasa i l’Anna Caralt.

Una vegada més es va demanar més tolerància i comprensió per aquelles persones que més ho necessiten, com ara tots els usuaris del servei de Suport a la Vida Independent “Me’n vaig a casa” de la Fundació Catalana Síndrome de Down, que els han retallat un 20% les ajudes des del govern. Això retalla el confort i el benestar de totes aquestes persones i, com no, jo que també formo part del servei.

L’Ana Rodríguez va ser qui va fer la presentació de la conferència.

En Martín Flores va obrir el bloc Pensar per un mateix i va fer una petit homenatge a Nelson Mandela que a dia d’avui ja no és entre nosaltres. Va fer un petit recorregut de la seva vida i el seu esforç personal i social realitzat durant tota la seva trajectòria.

L’Andy Trias, dins el bloc Decidir per un mateix, va manifestar la manera com ell creu més convenient de poder tirar endavant envers a les persones amb discapacitat, evitant la sobreprotecció. I com no, no provocar pors. I també va reclamar que s’han de fer respectar les nostres decisions personals.

La Montserrat Vilarrasa va fer una crida a la importància del suport dels pares, el que representa tenir un/a fill/a amb discapacitat, i com n’és d’ important la figura de la mare per a un fill. També va fer un breu recorregut per la història de diferents dones que han estat claus en la història dels drets de la dona, tot dins el bloc Actuar per un mateix.

L’Anna Caralt, que va tancar el bloc Actuar per un mateix i la conferència, va argumentar lo molt descontenta que estava amb les diferències socials que hi ha a la societat respecte les persones amb discapacitat i que no són “bitxos rars”. Ella mateixa va ser qui va fer l’acte de clausura d’aquesta conferència i va iniciar un petit debat en el qual van parlar unes quantes persones agraint el que es demanava i manifestava, i també es va dir que se’ns veia d’una manera més adulta i conscients del que volem i desitgem per nosaltres mateixos, tot sent conscients dels nostres deures i els nostres drets.

Voldria destacar positivament el treball filosòfic dels Drets Humans, fet i dut a terme per cadascun de nosaltres amb l’ajut del professor del curs de Drets Humans.

Una petita decepció personal va ser la poca presència de gent en la conferència dels Drets Humans.

* Text original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *