Se n’ha anat Adolfo Suárez

suarezFoto: commons.wikimedia.org

 

 

Per la democràcia ha estat un cop molt dur, a l’igual que ho ha estat per als seus familiars més propers. La classe política ha deixat de banda les seves diferències per a unir-se en el seu condol més sincer.

El cert és que ja portava un temps arrossegant una malaltia terminal com és l’Alzheimer. L’ex president del govern, Adolfo Suárez, s’ha convertit ja no en la notícia del dia, sinó en la de l’any.

Suárez va haver de donar la cara en l’intent de cop d’estat de Tejero amb una enteresa absoluta, i ho va donar tot pel seu partit, va posar el seu càrrec a disposició del poble.

Com a polític, íntegre, dels que avui dia no es deixaria corrompre. Com a persona, amb una qualitat humana de la que ja no queda. Se n’ha anat l’home, ara comença la seva llegenda.

Aquesta ha estat la crònica d’una mort anunciada, que abans o després acabaria passant, molts ja ho havíem assumit, han estat onze anys convivint amb aquesta agonia.

Sempre serà recordat com el president del canvi d’aquella Espanya que començava el camí cap al progrés fins els dies actuals.

 

* Text original en castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *