30 anys de la Fundació Catalana Síndrome de Down

FCSD-30ANIVERSARI-(45)

Foto: Núria Calvet

El dimecres 2 juliol la Fundació Catalana Síndrome de Down va celebrar els seus 30 anys en un acte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya. L’acte el va presentar Albert Om.

Per obrir l’acte de commemoració, la periodista d’Èxit 21 Beatriz Ruiz va llegir una poesia. Després Montserrat Trueta, Presidenta del patronat de la Fundació va repassar la història de l’entitat. Quan va acabar el discurs hi va haver un gran aplaudiment.

Katy Trias, la Directora General, va explicar la tasca de la Fundació Catalana Síndrome de Down i va recordar que treballa per a que les persones amb discapacitat puguin tenir un gran futur.

Juan Miguel Sánchez, usuari de la Fundació des dels inicis, va sortir a explicar la seva experiència laboral i va acabar donant les gràcies a tothom.

També va sortir el responsable de Recursos Humans de l’empresa Alcampo Mataró, Jordi Burrel, qui va explicar que la seva empresa contracta persones amb discapacitat des de fa 12 anys i que l’experiència és molt positiva.

Mª Teresa Monclús, mare de la redactora d’aquest blog Montse Vilarrasa, va sortir a parlar de la seva filla, i va dir que va ser molt dur deixar-la marxar de casa per anar-se’n a viure independent, però que ara està molt contenta.

Després dels parlaments, va començar una tertúlia entre el President de la Generalitat i quatre persones amb discapacitat: Ana Caralt, Andy Trias, Eloi Collell i Mireia Pons.

L’Ana va preguntar a Artur Mas si el Govern té en compte les persones amb discapacitat. El President va respondre que intenta sempre tenir-les en compte.

L’Andy va preguntar sobre les retallades i Mas va respondre que són inevitables.

IMG_3980ret

Foto: Edgar Prat

Tres artistes del programa de la Fundació Aprofita el Matí van regalar 3 quadres al president de la Generalitat.

I per tancar l’acte, Artur Mas va felicitar la Fundació pels seus 30 anys i va donar les gràcies pels programes que ha dut a terme durant tot aquest temps.

Al final de l’acte vaig poder entrevistar Katy Trias, Montserrat Trueta, Artur Mas, Mª Teresa Monclús i Albert Om i tots van dir que estaven molt contents, agraïts i emocionats.

* Text original en castellà.

3 Comments on “30 anys de la Fundació Catalana Síndrome de Down

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *