Eric Castel, un crack de les vinyetes

ericastel

Els orígens

El 6 de juny del 1974 van aparèixer publicades per primera vegada al magazín juvenil alemany Zack les historietes d’un personatge anomenat Eric Castel, tot coincidint amb el Mundial de futbol d’Alemanya.

Creat pel tàndem format per Raymond Reding i Françoise Hugues, Eric Castel és un jugador de futbol que inicialment juga a l’Inter de Milà, posteriorment al París Saint Germain, fins que finalment fitxa pel Barça.

Els àlbums i les històries

Eric Castel i els Tonis (Eric Castel y los Juniors en l’edició castellana) va ser el primer àlbum publicat, a la trama del qual l’estrella blaugrana condueix el seu cotxe per una carretera de Tossa de Mar, quan de sobte en el seu camí es creua una pilota de futbol que acaba esclafada sota les rodes del vehicle. Aquesta circumstància fa que Eric Castel faci amistat amb el nen a qui pertany el malaguanyat esfèric regalant-li’n un de nou i millor. És llavors quan el nen i els seus amics descobreixen la identitat del jugador.

A l’àlbum titulat La Gran Decisió, Eric Castel es debat entre seguir jugant al París Saint Germain o fitxar pel Barça, opció per la qual òbviament s’acaba decantant.

A La nit del Tibidabo, Eric Castel pateix un terrible accident de cotxe que el deixa greument ferit.

El Segrest descriu una trama que coincideix  amb el segrest verídic que va patir el jugador del Barça Quini a mans d’ETA el 1981.

La col·lecció d’àlbums d’Eric Castel la completen títols com De cara a gol, El secreto de Pablito, Els primers cinc minuts, El missatge del maltès o Cinquè gol per al Lille. Tots ells estan publicats per Norma Editorial  i es poden trobar a qualsevol botiga especialitzada en còmics.

* Text original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *