Uns ‘sanfermines’ de bogeria

sanfermin

 

Foto: www.freeimages.com

Ja han tornat i acabat els ‘sanfermines’ d’aquest any i, com no, la polèmica està servida. Han estat uns dies intensos de festivitat de carrer.
Des de fa un any hi ha polèmica amb les festes per les borratxeres i els numerets de les noies. Una altra vegada el mateix.

El dia 6 de juliol va tenir lloc el ‘chupinazo’ i es va donar la benvinguda a aquestes festes i, com no, al dia següent ja es veien pel carrer, per la televisió i els diaris les noies amb els pits al descobert. Amb crits perquè els ensenyin i magrejant-les. Això ja és abús cap a la dona. Si una no vol ensenyar-los, per més que li diguin els altres, no es fa i punt. Però com que tothom va molt begut doncs s’ho treuen tot, encara que després els altres volen tocar. Què lamentable. És lamentable que embrutin així aquestes festes. Sempre s’ha de veure lo bo i lo dolent.

Amb borratxeres i a lo boig, es podria titular.

Donades les conseqüències, s’hauria de moderar l’ús d’alcohol per no arribar a fer tantes bogeries, però ens conformem veient com corren els toros i la gent pels carrers de Pamplona, i als que els agradi veure els ‘encierros’ s’han pogut veure per televisió espanyola i en viu, si es que hi heu estat. També es poden veure els toros corrent per atrapar els humans.

Una cosa bona es poder veure el toro en llibertat sense que ningú el mati. Per això antitaurina sóc. Perquè estic a favor del toro, no de l’assassí que mata el toro per plaer.

 

* Text original en castellà.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *