L’epilèpsiaFoto: Max Brown Freeimages

Que és la epilèpsia?

L’epilèpsia és un trastorn repetitiu de la funció cerebral neurològica, que comporta un seguit d’atacs o crisis sobtats i breus que a conseqüència dóna problemes de conducta i dificultats d’aprenentatge escolar.

Com sabem que és un atac epilèptic?

Un atac epilèptic pot ser de diferents maneres però per costum la persona acostuma a tindre pèrdues o absències de visió, convulsions corporals, una immobilització genèrica corporal que provoca a la musculatura possibilitats de que quedi engarrotada o  amb contractura, o d’altres símptomes.

Què s’ha de fer quan una persona pateix un atac d’epilèpsia?

En cas de que tingui convulsions:

Prioritzar la zona on estem situats i observar que tenim pel voltant, per evitar fer-nos mal nosaltres o l’afectat.

Seguidament fer saber a la persona que estem al seu costat, per poder-li facilitar allò que calgui, mirar de tranquil·litzar-la i fer-li costat fins que finalitzi l’atac o crisi.

De vegades només són tan sols uns minuts de pèrdua de visió i al cap d’una estona retorna i ja està.

Podria donar-se el cas que li sortís espuma de la boca, per seguretat és recomanable posar la persona de costat perquè no s’ofegui amb la pròpia espuma o possible vòmit en cas de que sortís. Sempre i quan no tingui convulsions.

Què no hem de fer:

Mai, sobre tot  mai, agafar-lo i immobilitzar-lo, podria ocasionar-li lesions al seu cos com: cerebrals o musculars.

Espero que aquest escrit pugui ajudar i contribuir a que tota la gent que es pugui trobar en una situació com aquesta pugui reaccionar degudament i pugui ajudar l’afectat en qüestió. Com també poder treure mites erronis, els quals perjudiquen les persones que ho tenen i així poder ser tot més normalitzat i no tan fictici i paranormal.

*Text original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *