Hasta al vista

No fa gaire temps que BTV va emetre dins l’espai Primera Sessió el film titulat Hasta la vista, que narra la història de tres nois vintanyers belgues que decideixen fer plegats un viatge per Espanya per recórrer una ruta etnològica, tot i que això no és més que un pretext per assolir el seu objectiu real, que no és cap altre que perdre la virginitat. La particularitat d’aquests tres joves rau en el fet que són discapacitats, atès que un va en cadira de rodes, un altre és cec i el tercer pateix paràlisi física total, però això no els suposa cap impediment per passar-s’ho d’allò més bé degustant vins i gaudint de les dones, malgrat la lògica reticència inicial dels seus respectius progenitors. Al final, el cec de la colla acaba tenint una relació sentimental amb la conductora que porta la furgoneta amb la qual els protagonistes fan el tour, la qual cosa demostra que la discapacitat, ja sigui física, intel·lectual o sensorial no te barreres… ni fronteres.

Hasta la vista (el títol en la versió original és el mateix) és una pel·lícula dirigida el 2011 per Geoffrey Enthoven, amb guió de Pierre de Clerq i protagonitzada per Robercht Vanden Thoren, Gilles de Schrijver, Tom Audenaert i Isabelle de Hertogh, entre d’altres.

Aquest film de nacionalitat belga va recol·lectar un grapat de guardons,  com ara l’Espiga d’Or al Festival de Cinema de Valladolid; el premi a la millor pel·lícula al Festival de Montreal o el Premi del Públic a la millor pel·lícula europea al certamen dels Premis del Cinema Europeu.

Amb un palmarès com aquest no puc sinó dir chapeau!

*Text original.

Foto: Wikipedia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *