El maquillatge

Des de fa ja molt de temps, com també dècades, cultures, religions o regions diferents, hem fet servir maquillatges diversos. Uns cops per rituals religiosos, d’altres per festes i, d’altres vegades, també ens hem maquillat i ben be no sé el perquè.

Normalment, són les dones les que tenen tendència a maquillar-se o a guarnir-se la cara i altres zones del seu cos. També dir que, a dia de avui, els homes també comencen a fer-ho.

Jo des de ben petit pensava que ho feien per poder agradar més a una persona, ja sigui del sexe oposat o no. Amb el temps, he anat canviat d’opinió i ara ja no sé ben bé si és per agradar als altres o per camuflar-se dels altres. O d’un mateix!!!

No ens acceptem tal i com som? No acceptem la realitat?

De vegades, penso que no devem ni saber com és la nostra pròpia cara perquè amb la quantitat de maquillatge que es pot posar un a la cara, quan es mira al mirall es deu espantar només de veure’s per l’excés de maquillatge que porta a sobre.

Tenim por de fer-nos vells? No sabem afrontar la realitat que comporta fer-se vell?

Jo mateix puc reconèixer que em costa, però per això, em treballo personalment per superar totes les meves pors i dificultats diàries.

Si explico tot això és perquè crec que la societat ens obliga a donar una imatge de nosaltres sempre el més joves possible i, a més, ens fan creure que hem de ser així per agradar més als altres.

Jo ja he arribat a una conclusió. Per a mi, el físic i la estètica tenen importància, però, el que més em té admirat és quan conec a persones més o menys grans que jo i que tenen un cor més gran que l’univers sencer, que saben comprendre, estimar i valorar a una persona pel que és i no pel que ha de semblar ser.

A mi, com a home que jo sóc, m’agrada molt més la naturalitat que no el que pot semblar artificial o el que ho és, d’artificial.

* Text original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *