Per què ara el govern comença a rectificar els seus errors?

Durant aquests últims dies, un s’ha pogut informar d’alguna cosa que a alguns els pot resultar sorprenent, però que per altres no ho serà gens en absolut. Parlo sobre la retirada de les taxes judicials per a les persones físiques que el govern havia acordat en el Consell de Ministres, el divendres 27 de febrer.

Concretament, el dia anterior vaig poder llegir al diari El País que el PP admetia que les seves taxes judicials dificultaven l’accés dels ciutadans a la justícia, i a sobre, el dia següent, vaig llegir al diari i El Confidencial que les taxes ja havien estat retirades i que tornaven a estar com abans que el PP arribés al poder.

A què es deu aquesta rectificació gestionada en un temps rècord? És molt fàcil, eleccions, aquesta és la paraula, eleccions. Aquest any 2015 hi ha eleccions generals, autonòmiques i municipals. I el govern sap molt bé a què s’enfronta després, gairebé, de quatre anys de mandat. Saben que molts ciutadans/es estan desitjant que abandonin o que perdin tot el seu poder d’immediat, cosa que és normal, si un conta els greus problemes que es pateixen avui dia: desnonaments, pobresa infantil, corrupció política i bancària, atur, 21% de l’IVA cultural i un llarg etcètera. A part, han de comptar amb el gran creixement dels partits nous, en especial Podem i Ciutadans, que poden fer-los molta ombra. Per aquestes raons, decideixen rectificar els seus errors o part d’ells, per evitar que tants votants els abandonin per un partit jove i, també, per demostrar falsament que si no prenien abans les mesures que tant van prometre en el seu programa electoral l’any 2011, era simplement perquè no podien.

Per completar aquest article, també he de comentar la següent notícia publicada en El Confidencial el dissabte 28 de febrer. Segons el titular de la notícia, es veu que Rajoy va guardar-se la rebaixa de l’IVA cultural en el debat de la nació per aprofitar-la en la campanya, ja que recentment havia anunciat el tema de les taxes judicials. A part, segons El Confidencial, la mesura de rebaixar l’IVA cultural no els corre cap pressa, no estan disposats a cedir tan ràpidament a la cultura, per molt que José Ignacio Wert (Ministre de cultura, educació i esports) l’incomodi, ja que ha insinuat diverses vegades que s’hauria de reduir l’IVA de les entrades de cinema i teatre, però el gabinet no li fa cas. Qui sap? Potser, a partir del 20 de maig, que hi ha una mobilització massiva contra l’IVA cultural, en el que es diu que la música s’apagarà, que cap sector organitzarà cap actuació en directe, decideixen pensar-s’ho millor, i llavors, el govern cedeixi davant de la cultura abans del temps previst i, potser, guardin altres propostes per a la seva campanya.

Perquè ara el govern comença a rectificar els seus errors? En aquest article, ja s’ha dit la possible resposta en una paraula: eleccions.

* Text original en castellà.

One Comment on “Per què ara el govern comença a rectificar els seus errors?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *