PROJECTE ¡Hola vida!

Vaig sortir de casa amb l’autobús V7 i vaig baixar a BCN Sants per anar a Madrid per participar al projecte ¡Hola Vida!.

Allà havia quedat amb la Laia Vinent, una treballadora de la Fundació Catalana Síndrome de Down, i vam agafar l’ AVE.

Vam baixar a la parada de Madrid – Puerta de Atocha. Finalment vam agafar un taxi fins a un edifici molt gran de Vodafone.

Llavors vaig presentar el meu DNI, em vaig registrar i em van donar una targeta acreditativa.

Havíem d’esperar a que vingués el representant dels organitzadors. El projecte s’anomena ¡Hola Vida! i és una iniciativa promoguda per la Fundació Vodafone i Down España. Hi participen altres fundacions que atenen a persones amb altres discapacitats.

Jo em vaig presentar primer, i successivament es van presentant tots. Vam estar tot el dia reunits, i només paràvem per dinar o prendre un cafè. Es tractava d’aprendre noves aplicacions per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat. Van fer un vídeo ensenyant com faig servir l’aplicació segons les meves necessitats.

Resulta que és un programa pilot que dóna instruccions per fer algunes de les meves tasques diàries en qualsevol situació. La monitora va explicar les incidències de l’aplicació. Tot això ho vam fer a Madrid i ho vam parlar.

Hi he anat tres dies a Madrid per motius d’aquest projecte: 24 de febrer de 2015 i per les festes uns altres dos dies, 10- 11 de desembre del 2014.

* Text original.

One Comment on “PROJECTE ¡Hola vida!

  1. Hola,

    Si, és cert que la Montse és una de les promotores del projecte, juntament amb moltes altres entitats d’arreu d’Espanya. De cada entitat hi ha dos promotors (un professional de l’entitat i un usuari), aquests promotors hem estat fent proves amb unes aplicacions, ja que aquestes es troben en fase de proves. Hem fet les reunions pertinents amb Vodafone i les altres entitats per fer propostes de millora i explicar les nostres experiències. Les aplicacions en qüestió són MFACILYTA i MIMONEDERO de Vodafone. Aquí a la fundació hem estat utlitzant les aplicacions en el servei de vida independent, en el servei d’oci, de formació d’adults i d’integració laboral. Fins ara han estat més aviat proves, ja que en cara estan millorant l’aplicació i modificant-la per aconseguir que realment sigui una bona eina de recolzament. Aquestes aplicacions serveixen com a planificador d’activitats, lector de codis QR que anteriorment s’han creat amb uns recolzaments, i la de mimonedero serveix per fer un control dels diners a l’hora d’anar a comprar.
    Esperem que quan les aplicacions estiguin modificades puguin ser d’utilitat per molta altre gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *