8è Capítol: Les meves manies més habituals

Alguns estaran d’acord amb mi que són molts els que solen dir que no tenen cap mania, però, igual que el que tira la primera pedra i amaga la mà, abans o després, s’acaben delatant

N’hi ha que solen ser maníacs de la neteja, passant per l’ordre i el perfeccionisme i, fins i tot, n’hi ha que recullen escombraries. Aquests últims solen tenir el síndrome de Diògenes. Tant els uns com els altres ho acaben portant fins al límit del permès i ho acaben convertint en la pitjor de les malalties.

Per sort, no és el meu cas, ja que les meves manies més habituals solen ser aquells costums que en teoria són més saludables i que tenen relació amb tot allò que correspon a les festivitats de cada mes.

Aquestes són algunes d’elles: quan s’inicia la Quaresma no em poden faltar els bunyols, en plena Setmana Santa, a més, de les típiques processons i les seves pel·lícules religioses.

Tampoc em poden faltar les “torrijas” (llesques de pa amb ou) i el potatge, a més, com no, el fet de comprar la Mona al meu fillol, tot i que ell prefereixi els diners.

Sense oblidar també als panellets i el moscatell quan és la festivitat de Tots Sants, en què alguna cosa que ha canviat ja que he deixat de visitar els meus difunts.

També reconec que pot ser que sigui una mica pesat amb les fotos de cada activitat amb grup que fem setmanalment.

Tampoc em canso de dir que hi ha dues cites importants, segurament la resta dels meus amics prefereix anar a un altre tipus de sortides. Em refereixo, com no, a la Fira d’Abril, així com la Fira de Santa Llúcia. Segurament molta joventut actual, així com la resta de les persones, consideren que els propis costums estan per saltar-se’ls.

Pot ser que tinguin raó o no i, fins i tot, reconec que potser hauria de saltar-me’n alguns d’ells, però mentre em consideri tradicional, seguiré fent tot allò que, és evident, mentre hi hagi gent com jo, seguirem mantenint tot allò que actualment s’està perdent.

* Text original en castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *