La història de la Setmana Santa d’Hospitalet de Llobregat

La Setmana Santa d’aquest any, que molts hem vist i altres han viscut en primera persona, ja ha passat en tots els nostres pobles i ciutats de la nostra geografia espanyola.

La majoria de les seves processons solen sortir de les esglésies, totes a excepció dels passos als barris de l’Hospitalet de Llobregat, que surten de la Plaça de la Bòbila, i aquesta és la història de la Setmana Santa a l’Hospitalet de Llobregat.

Aquestes pertanyen a la confraria “15+1”, la primera de les processons més populars del nostre barri és la del “burrito”.

Rebut per les palmes i els palmons, prèviament beneïts per l’Església Nostra Senyora de la Llum, celebrat el Diumenge de Rams. Antigament, acostumaven a treure un ase de veritat, però ara ja fa un temps que el posen de cartró-pedra.

Uns altres dels passos més importants, a més dels regionals, són també els que es celebren en Divendres Sant, uns dels més grans i que més banys de masses genera, són els de la Verge Dolorosa i el Crist de les Tres Caigudes.

Sense oblidar també la del diumenge de la resurrecció, que ha estat l’única de tota la setmana festival que no he vist, ja que la d’aquest any l’han passat la tarda del mateix dia.

L’altre gran dia, ja no només de les nostres pastisseries properes sinó també de la nostra ciutat comtal, és el Dilluns de Pasqua, últim dia de les festivitats, en el que tots els que són padrins han de complir comprant les mones als seus fillols.

Sense res a envejar, ni molt menys, a les de Sevilla, Màlaga i fins i tot Valladolid, per posar alguns exemples, abans prefereixo viure a prop de les que guarneixen els meus carrers veïns i en les que val la pena haver de viure la processó per dins.

* Text original en castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *