MOSQUITS

Ja arriba l’estiu i ja comencen els mals de caps. El Sol i els mosquits! Les lluites que tenim amb els mosquits són constants, i cada dia tenim més picades del normal.

Hi ha mètodes per espantar-los, com: la citronel·la (el gerani antimosquits), l’ oli d’oliva, les pastilles, l’alfàbrega, les espelmes i els pedaços. Encara que hi ha pomades i l’Afterbite, que fan alleugerir la picor.

Però, hi ha diferents pells, i les reaccions són diferents. Aquí entraria el cas de ma mare, ja que li afecta molt més. La mengen. Va haver-hi un any que li va picar un mosquit a l’ull , se li va inflar molt i vam haver de córrer. Semblava un globus! Li van posar cortisona. Li va passar al cap de 3 dies. I crec que jo vaig per el mateix camí, però en diferent recorregut.

Només vull dir que hem d’estar previnguts amb aquest insecte tan perillós. Hem d’evitar llocs que estiguin embassats o que estiguin plens d’aigua com ara les plantes. Un dels llocs que a l’estiu és impossible anar és el Delta de l’Ebre. Jo hi vaig estar per aquestes dates, i no ho recomano. Millor anar-hi a hivern que es més segur. I si podeu aneu amb llimona amb agulles punxades, que hi són per tot arreu. A les botigues, als carrers i, fins i tot, a les fonts. A les fonts, s’acumula molta aigua i es torna un rusc mortal, per tant, eviteu que els nens juguin amb l’aigua de les fonts. Perquè segurament quan arribin a casa, tinguin picades.

Si us plau, vosaltres podeu canviar les situacions, canvieu els mètodes que teniu i aneu protegits.

Un altre prova també del que us dic: jo vaig estar a Àguiles i vaig tenir 25 picades per tot el cos perquè anava amb pijama curt. Els meus pares quan em van veure, no s’ho podien creure i, finalment em vaig haver d’amagar amb roba que em cobrís, perquè em feia vergonya sortir al carrer.

El que compta és la vostra felicitat, i no patiu unes vacances que siguin un malson per vosaltres. Diguem adéu als mosquits, i poseu bona cara que l’estiu és molt llarg.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *