ADÉU A DOS GRANS DEL CINEMA

Durant el mes de juny la industria de Hollywood s’ha acomiadat de dues grans figures del cel·luloide que, respectivament, han aportat molt al setè art en diferents disciplines.

D’una banda, el diumenge dia 7 va morir Christopher Lee als 93 anys a Londres, la mateixa ciutat que el va veure néixer el 27 de maig del 1922. L’actor, que va rebre la distinció del comandament de l’Imperi Britànic, per la qual tenia el tractament de “Sir”, va debutar al cinema el 1948 en l’adaptació de Hamlet dirigida per Lawrence Olivier, però va ser a la dècada dels 50 quan es va erigir en tota una icona del cinema de terror gràcies a la productora Hammer amb films com La maldición de Frankenstein (1957), Drácula (1958) o La momia del 1959, el mateix any en què va rodar El perro de los Baskerville, basada en la novel.la protagonitzada pel detectiu literari Sherlock Holmes.

Fu-Manchú és el personatge que va fer famós Christopher Lee, amb el va adquirir el rol de dolent de la pel·lícula, tal com demostraria interpretant l’antagonista al qual s’enfronta el James Bond encarnat per Roger Moore a El hombre de la pistola de oro. En les dues ultimes dècades, l’actor britànic ha aparegut en el paper de Comte Dooku als episodis II i III de la saga Star Wars, titulats El ataque de los clones i La venganza de los Sith, respectivament, i com el bruixot Saruman de les trilogies tolkienianes El señor de los anillos i El Hobbit. Christopher Lee va ser un actor capaç de dotar de carisma els personatges que va interpretar.

L’altra defunció que ha commocionat aquest juny el món del cinema ha estat la de James Horner, que el dia 22 va morir als 61 anys en un accident d’aviació a Santa Barbara (Califòrnia), en estavellar-se l’avioneta a bord de la qual viatjava.

James Horner va ser compositor de bandes sonores, que va portar la batuta a les ordres de cineastes com Ron Howard per a films com Cocoon, Willow, Apolo XIII o Una mente maravillosa. James Cameron el va requerir per compondre la música de les cintes Aliens, el regreso; Titanic (la qual inclou el tema My heart will go on interpretat per Celine Dion) o Avatar. Altres directors que van sol·licitar els serveis de James Horner van ser Walter Hill, per a Límite: 48 horas i Danko: calor rojo; Joe Johnston, per a RocketeerMel Gibson, per a l’oscaritzada Bravehart;  o Jean-Jaques Annaud, amb qui va treballar en la banda sonora d’El nombre de la rosa i El último lobo, la qual serà el treball pòstum del músic, atès que la pel·lícula encara no s’ha estrenat.

En tota pel·lícula que s’apreciï és tan important una bona interpretació com una música emotiva que l’emfatitzi. Descansin en pau.

* Text original.

Fotos: wikipedia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *