CONFERÈNCIA DE DRETS HUMANS

El passat 30 de juny va tenir lloc a l’edifici IDEC de la Universitat Pompeu Fabra la Conferència de Drets Humans organitzada per la Fundació Catalana Síndrome de Down, a la qual hi van participar els 13 ponents que assisteixen al curs de drets humans impartit per Edgar Prat, qui va fer la presentació i cloenda de l’acte.

Dels 13 ponents presents a l’acte, tres són membres de l’equip de redacció de la revista digital Èxit 21: Cristina Morales, que va pronunciar un discurs al·legant que la discapacitat entesa com a tal no existeix, atès que tots en tenim alguna en major o menor mesura; Montserrat Vilarrasa, que va abordar el dret a votar, citant Clara Campoamor i Victoria Kent com a pioneres del vot femení, i Beatriz Ruiz, que va reivindicar la necessitat d’apostar per l’ecologia i la sostenibilitat, a més de delectar els assistents amb el poema titulat Arquer de valor.

A la conferència també es van tractar altres articles de la Declaració dels Drets Universals de l’ONU, que fan referència a aspectes com són el dret a la vida, a la igualtat d’oportunitats, a la fraternitat, a tenir parella (malgrat que es tingui alguna discapacitat) o els drets de naixement.

Tots els ponents van tenir una intervenció molt breu en la qual cadascun va exposar la seva particular visió del que són els drets fonamentals i en alguns casos van aflorar les emocions, però es pot dir molt amb poques paraules, perquè el mot “discapacitat” no ha de ser necessàriament sinònim d’ignorància, un mal que tenim per objectiu eradicar des d’Èxit21.

* Text original.

Vídeo: Ivan Regadera

Foto: Núria Calvet. Podeu veure la galeria d’imatges en aquest enllaç.

2 Comments on “CONFERÈNCIA DE DRETS HUMANS

  1. Oléé!!!!! Por ese Jordi. M’ agradat molt el teu article. M’ haguès encantat estar a Exit per parlar de la conferéncia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *