EL DIA QUE LA MÚSICA ES VA VOLCAR EN UN CONTINENT

Fa uns dies va fer 30 anys que va tenir lloc un esdeveniment musical històric sense precedents. Tot va començar amb la gravació d’un disc benèfic el nadal del 1984 amb el single Don’t they know it´s Christmas? (No saben que és Nadal?) que va culminar en un concert a l’estadi de Wembley a Londres el 22 de desembre d’aquell any. Hi van actuar els mateixos artistes i grups que havien col·laborat en el projecte impulsat pel cantant Bob Geldoff.

Aquest concert només seria el preludi d’un altre de major magnitud, que va tenir la particularitat de celebrar-se simultàniament a dues ciutats a ambdues ribes de l’Atlàntic com són Londres i Filadèlfia. Aquest esdeveniment musical va ser batejat amb el nom de Live Aid Concert per Àfrica, que va reunir la flor i nata del panorama internacional, incloent al cartell primeres figures com Spandau Ballet, Nick Kershaw, Madonna, o el duet format per Mick Jagger i David Bowie interpretant el tema Dancing in the Street, original del grup Martha & the Vandelas.

L’organització del macro concert va córrer a càrrec de Harvey Goldsmith, promotor de concerts, que va col·laborar amb Bob Geldoff en els preparatius del mateix. Pel que fa a la concepció del logotip, en un principi es va pensar en la silueta d’Àfrica dins d’un plat flanquejat per un ganivet i una forquilla, però la imatge final va ser la del continent amb un mànec de guitarra elèctrica sobresortint per la banda mediterrània. Una altra qüestió van ser els drets de retransmissió del concert, dels quals Bob Geldoff va deixar clar al representant de la televisió pública danesa que si no pagava no tindria concert.

Finalment va arribar el 13 de juliol del 1985, diumenge, en el qual les mirades de milions de telespectadors estaven posades en l’estadi de Wembley de Londres d’una banda i en el John F. Kennedy de Filadèlfia de l’altra, però com alguns dels artistes que tocaven aquell dia ho feia primer a la capital britànica al matí i a la ciutat de Pennsilvània per la tarda, o a l’inrevés, havien de volar en el Concord de British Airways, com va ser el cas de Phill Collins.

En l’actuació de Bomtown Rates a Wembley, entre el públic assistent hi havia la filla i el pare del líder de la banda, és a dir, el propi Bob Geldoff, sense el qual aquell esdeveniment històric mai hauria tingut lloc.

* Text original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *