Crítica a la UEFA i a la FIFA

En tota la història blaugrana mai havíem arribat a imaginar que el Barça arribaria a estar com està ara. Em refereixo a les multes de la UEFA per exhibir estelades a l’estadi i la sanció de la FIFA que impedeix al Barça inscriure jugadors  fins al gener.

¿Com pot ser que un club com el Barça que és més que un club permeti que per culpa dels socis i sòcies que van decidir portar estelades a la final de la Champions de l’any passat a Berlin se’l sancioni d’aquesta forma? Si el Barça ha de pagar una multa de 30.000 euros, li quedaran diners per fer fitxatges?

Avui, dia del partit de Champions entre el Barça i el Bate Borísov ―on el públic està cridat a portar estelades al Camp Nou massivament― la UEFA ha decidit concedir una treva. Ens la podem creure? La meva resposta és no. Quina serà la reacció de la UEFA quan vegi que hi ha hagut més estelades que a l’últim partit?

Des de de que es va fundar el club al 1899, el Barça mai havia tingut una multa així. Des de Gamper fins a Bartomeu, cap president s’hagués imaginat que el club acabaria pagant una bestialitat com aquesta.

Primer són 30.000 euros per les estelades de Berlín, després 40.000 euros per portar un altre cop estelades en el partit Barça-Bayer Leverkusen. Es pot dir que el soci no té llibertat d’expressió? Ha de venir la UEFA per dir-nos que és el què hem de fer i el que no? I què hi té a veure el Barça? Per què la UEFA sanciona al Barça pel que fan els socis? Ja posats, que sancionin a tots els socis i sòcies del Barça. M’hi incloc, perquè jo també sóc soci.

¿Se li ha de demanar a la UEFA que ens doni permís per portar o no estelades a l’estadi? La UEFA pot decidir si el soci pot portar estelades o no? No pot decidir què és el què hem de fer i el que no.

Política i esport

No és just i el que es fa amb aquesta sanció és barrejar la política amb l’esport. Dic això perquè quan es barreja les coses no acaben mai bé. Això és el que fomenta després la violència. Posaré alguns exemples.

El que em sembla més gros és que Miguel Cardenal, president del Consell Superior de l’Esport espanyol, ha dit que en una Catalunya independent, el Barça estarà a fora de la lliga Espanyola i de la Champions. Penso que les persones que van dient això ajuden a que hi hagi més persones independentistes. Declaracions com les que ha fet Cardenal encara barregen més l’esport amb la política. I sempre que es barregen les dues coses, apareix la violència als estadis de futbol.

Amb les afirmacions del senyor Cardenal anem ben servits. Desprès diran que estem vivint en un país solidari i demòcrata. No és veritat!

A més, el ministre d’Educació, Cultura i Esport, el senyor Iñigo Méndez De Vigo, ha afirmat que el Barça hauria d’evitar posar estelades. Com si fos el propi club que les posa! És sabut que és cosa del públic. On està la llibertat d’expressió?

Vull recordar a Guus Hiddink, que va ser entrenador del Valencia C.F.  En un partit contra l’Albacete van aparèixer símbols nazis, i el Sr. Hidding va anar a parlar amb el delegat per dir que si no treien aquells símbols, no jugarien. I es va haver de suspendre el partit fins que van desaparèixer totes les banderes nazis. La diferència en entre el cas de les estelades i aquest és que la bandera nazi fomenta la violència i les estelades no.

En un Saragossa-Barça, Samuel Eto’o va estar a punt de sortir del camp perquè els Mañicos li cridaven “uuuuuuuuuuuuuuuu Negro de mierda”. A Dani Alves, un altre jugador del Barça, li van tirar un plàtan perquè és negre. No es pot anar per la vida ni sent racista ni nazi.

Sanció esportiva de la FIFA

També critico a la FIFA perquè no deixa al Barça fitxar durant un any, fins al gener del 2016. Bé, fitxar si que pot; però inscriure els nous jugadors no pot. Ens hem d’esperar fins el mes de gener per fitxar Yarmolenko, Pogba o Verratti, en el cas que fitxessin pel Barça.

Aquesta sanció és perquè el Barça al seu dia va contractar jugadors del filial i de la Masia de forma il·legal. Però fixeu-vos en el que he dit:  jugadors tant de la Masia com del filial. Aleshores, què té a veure el primer equip? I si el Barça volgués fitxar?

El Barça té jugadors com Messi i Rafinha que estan lesionats  de llarga  duració. Sembla ser que això a la FIFA li importa un rave. Ara fa poc hi ha hagut més lesionats, fins i tot el club està planificant i parlant amb els TAS per poder inscriure els jugadors nous fitxats l’any passat, com per exemple Arda Turan, i fent planificació de fitxatges per l’any que bé.

Tot això no passaria si no tinguéssim tants lesionats de llarga duració. En aquest sentit, jo em pregunto:

  1. Quants jugadors més s’han de lesionar perquè la FIFA retiri aquesta sanció?
  2. Mentrestant què?
  3. El Barça anirà patint partit a partit. És això just?

Si hi ha més lesionats Luis Enrique no tindrà cap altre opció que agafar jugadors del filial. Però això encara és més injust. Sabeu per què?

Perquè al final el filial es quedarà sense jugadors.  El FC Barcelona B, que és l’equip filial, ha d’anar fitxant perquè la majoria dels jugadors del filial han hagut de pujar al primer equip per la culpa d’aquesta sanció.

Aquests jugadors no tenen la mateixa experiència que els jugadors lesionats. Això vol dir que fins que no tornin els jugadors  lesionats,  fins que no tinguem l’oportunitat de fitxar i fins que retornin els jugadors fitxats la temporada passada, el Barça patirà. I patirà de valent. No m’estranyaria que hi hagi partits de lliga o Champions que els perdrem. Sembla que això és el que vol la FIFA: que el Barça no pari d’anar perdent partit a partit, sigui de lliga o Champions.

Què passaria si es lesiona un altre jugador?

Qui ens farà sortir d’aquest pou en el que estem ficats? Ara si que hem begut oli. No creieu que ja n’hi ha prou?!

I acabo dient el que he dit abans. Es parla que vivim en un país solidari i demòcrata,  i no és veritat.

Foto: EFE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *