Mercè Torrents, en record d’un referent

De petita, jo anava a una escola ordinària: l’escola Bellesguard. A l’entrada, hi havia escrita una frase que deia: “L’escola Bellesguard és petita però es fa gran amb la vida i obra dels seus alumnes”.

Jo em vaig anar a fent gran allà. Em van ajudar molt tots els professors, però hi havia una persona amb qui vam connectar molt bé. Aquesta era la Mercè Torrents, la directora de l’escola. Era com una àvia per mi perquè sempre estava pendent de mi. I jo d’ella. Un dia la vaig veure pel passadís i em vaig adonar que feia mala cara. L’única de la meva classe que li va preguntar com estava vaig ser jo.

L’educació que vaig rebre, a part de la meva família, li dec a la Mercè Torrents. Tot el que sé m’ho va ensenyar ella. El que més dominava eren les classes d’ètica. La Mercè era pedagoga i donava classes a la Universitat de Vic. El seu lema era que “el mestre ha d’ensenyar a aprendre”.

Una cosa molt especial

Quan era petita, en el pati hi havia un sorral. Jo mai entrava perquè no podia degut a un problema a la cama. Un dia hi vaig entrar i quan vaig sortir vaig anar al despatx de la Mercè. Una professora, quan em va veure, em va dir:

―A qui esperes, Ana?

―Vinc a veure a la Mercè Correns. (En aquella època no em sortia dir Torrents).

La professora em va dir que estava a una entrevista amb uns pares; però la Mercè va parar l’entrevista dient que havia de sortir un moment perquè una alumna havia fet una cosa molt especial. Sempre recordaré aquelles paraules.

Ella sempre deia que “fer escola és viure una apassionant experiència”. Doncs jo dic que conèixer la Mercè Torrents va ser una experiència inoblidable per a mi.

Mercè  Torrents i Bertrana, SIGUIS ON SIGUIS, SEMPRE ET RECORDARÉ MOLT. MOLTES GRÀCIES!

Foto: Universitat de Vic

One Comment on “Mercè Torrents, en record d’un referent

  1. Anna!
    Sóc la Gemma Barberà! També exalumna Bellesguard!
    Per casualitat acabo de llegir el teu article parlant de la Mercè Torrents i m’ha encantat! corroboro tot el que has explicat! La Mercè tenia una relació molt especial amb tu, tothom ho podia percebre! Jo també recordo petits grans moments teus quan anaves assolint fites com pujar i baixar escales, entrar al sorral… Perquè la Mercè ens ho feia viure a tots i ens transmetia el seu entusiasme! I m’emociona saber que això ha calat en la vida de molts Bellesguards!
    De fet, jo m’he acabat dedicant a aquesta apassionant professió gràcies a aquesta gran persona que era la Mercè Torrents!!!
    Una abraçada ben forta, Anna!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *