KanGo!: impuls de l’autonomia dels infants

Bones i rebones! Avui us voldria explicar què és KanGo!.

KanGo! és una de les meves feines actuals i me n’he adonat que hi ha poca gent que ho coneix. Per això m’he decidit a explicar què és.

Albert KanGo

KanGo!  és un projecte perquè els nens majors de 8 anys puguin desplaçar-se a l’escola sense necessitat que els pares els acompanyin  gràcies a un control de missatgeria al mòbil.

Aquest projecte està subvencionat per la Fundació Abertis i compta amb la col·laboració de la  Fundació Catalana Síndrome de Down, l’Ajuntament de Barcelona (districte Sarrià-Sant Gervasi), Telefónica, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona.

En aquests moments, dotze escoles del districte Sarrià-Sant Gervasi participen en el projecte.

Actualment són divuit cooperants KanGo!. I no tots fan el mateix. Hi ha quinze que fan de cooperants KanGo!, quatre fan de cooperants viaris i tres fan les dues funcions.

Els cooperants estan repartits per tot el barri de Sarrià-Sant  Gervasi, distribuïts per diferents parades d’autobús, Ferrocarrils de la Generalitat i escoles vinculades al projecte.

Els Cooperants KanGo!  tenen la funció d’estar fixes en una posició que tenen assignada i han d’anar equipats amb una armilla reflectant que proporciona KanGo!  i un mòbil que serveix per escanejar les targetes que porten cada un dels infants.

El cooperant viari té la funció d’observar les actituds incoherents dels usuaris, però no ha d’intervenir mai; tan sols quan acaba la seva jornada laboral per respondre un qüestionari que li formula 10 preguntes concretes com:

Porten el cinturó de seguretat posat?

Porten el casc de la moto posat?

Es formen grups a la porta de l’escola que impedeixen el pas a l’entrar?

Entre d’altres.

Funcionament

Cada nen, quan surt de casa seva, té la responsabilitat d’agafar el transport públic i aturar-se en unes parades assignades que ell mateix ha après prèviament.

A cada una d’aquestes parades trobaran un cooperant KanGo!  que tindrà un mòbil sobre el que passarà la targeta de KanGo!  per a que els pares puguin rebre un missatge informatiu conforme el seu fill ha arribat a la parada de bus, de ferrocarrils o a l’escola.

Depenent d’on visqui, el nen haurà de fitxar diverses vegades per fer el recorregut assignat, fins a poder finalitzar el seu recorregut a l’escola.

En conclusió, el projecte KanGo! té com a finalitat que es faci més ús dels transports públics i que els infants obtinguin més autonomia en els seus desplaçaments. També proporciona feina a persones vinculades a la Fundació Catalana Síndrome de Down.

One Comment on “KanGo!: impuls de l’autonomia dels infants

  1. Me parece muy bien este proyecto de Kan Gol a sin los niños e niñas van mas seguros al colegio y también los padres estarán mas seguros de ellos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *