PER UN MÓN MILLOR

El passat 21 de gener va tenir lloc a l’espai Calàbria 66 la conferència organitzada per la Fundació Catalana Síndrome de Down, en la qual hi van participar els usuaris que assisteixen els dimarts  al curs “Assemblea  dels Drets Humans” a la seu de la Fundació i impartit per Edgar Prat, qui va obrir i tancar l’acte. En l’edició d’enguany, sota el lema “Per un món més just”, els ponents que hi participaven van exposar la seva visió personal sobre el que hauria de ser una societat ideal.

Set oradors amb molt a dir

D’entre els set representants que van pronunciar el seu discurs davant els assistents, dos són membres de l’equip de redacció d’Èxit 21: Beatriz Ruiz, qui va parlar de l’autoacceptació, a més de parlar en nom de Jaume Pont, absent a l’acte. L’altre representant de la revista digital va ser Montserrat Vilarrassa, que va parlar de l’alzheimer i de com aquesta malaltia afecta d’especial manera a les persones amb la Síndrome de Down. Respecte aquesta qüestió, hi va haver una persona del públic que va demanar ajuda, atès que té una germana amb el cromossoma 21, que a més pateix els efectes de l’alzheimer. Màrius Peralta, director de serveis de la FCSD, va informar-li dels recursos de què disposa l’entitat per facilitar les atencions específiques que aquestes persones requereixen.

Assemblea drets

Valors universals

Durant la conferència es va parlar de valors tan importants com són l’amor, l’amistat, el dret a triar parella o l’autonomia personal; a més d’efectuar la lectura d’alguns dels articles de la Convenció de Drets per les persones amb discapacitats de les Nacions Unides inherent a les persones amb discapacitat Intel·lectual.

Aquest acte va servir per reivindicar el concepte que les persones amb la Síndrome de Down i d’altres discapacitats Intel·lectuals tenen sobre un món més just, que és el que tots volem. Però per assolir aquest objectiu, cal la implicació de tots. I això significa deixar de mirar tant per nosaltres mateixos per mirar més pel bé comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *