El Barça de Luis Enrique es complica la temporada

Ja avisàvem del problema d’excés de confiança produït pel matalàs de punts d’avantatge des de l’empat al Madrigal davant el Vila-real de la jornada 30. Cal recordar que l’última victòria culer en el campionat nacional va ser la golejada al Getafe a la jornada 29.

La plantilla blaugrana es va deixar portar per una eufòria que també va arrossegar a la seva pròpia afició. Des de llavors, ningú podia ni imaginar que no tindrien rival que els fes ombra fins ara.

Com bé sabem tots, com més amunt et trobes més forta serà la caiguda. I ja ho vam veure a la primera part contra l’Atlètic a la Champions; partit que els blaugrana no van resoldre fins a la segona meitat.

Els jugadors del Barça van quedar en evidència en el clàssic contra el Reial Madrid. Alguns periodistes van coincidir que l’equip barcelonista va menysprear la disputa del matx per l’homenatge al mestre Johan Cruyff.

Amb aquest panorama el Barça arribava a Anoeta amb el mal record de l’any passat. D’aquesta manera es veien obligats a guanyar si volen cantar victòria el més aviat possible.

Però lluny de fer els deures i guanyar els tres punts ―encara que no seria per falta d’ocasions― el matiner gol de Oyarzabal al minut 5 de la primera part no va fer més que avivar el malefici de l’estadi donostiarra on els barcelonistes no guanyen des del 2007.

Durant tota la segona meitat, els homes de Luis Enrique es van acostar més a la porteria contrària, però es van topar amb un gran porter que va saber estar a l’altura posant el forrellat al seu marcador.

Queda demostrat que quan la MSN (Messi, Suárez i Neymar) no està al complet ―sobretot quan falta l’uruguaià― es nota més que mai que quan estan desconnectats l’equip no funciona.

Això fa que la resta de la plantilla es desestabilitzi i no arribi a complir amb la seva comesa, encara que no serà perquè no li posin ímpetu en això.

Aquest resultat negatiu si que és dels que posen en perill el títol de lliga i arriba just en el moment precisament més dur per a l’equip blaugrana.

A Barcelona ara és quan s’encenen les alarmes i podríem treure la conclusió que el Barça de Luis Enrique es complica la temporada.

A falta de sis jornades perquè acabi la lliga i amb el compromís europeu de la Champions de dimecres, el club barcelonista ara haurà de treure forces d’on no tenen si vol seguir viu per aconseguir els títols que anhelen.

Tot està és les seves mans i només ells poden culminar la temporada victoriosa o no aconseguir res. Cada vegada més, l’aficionat pot estar perdent la confiança en el seu club; però sabem que són capaços de donar-ho tot com de tirar la temporada per la borda.

Però una cosa està clara, si ho aconsegueixen tots ho celebrarem. Més que res perquè sabem que amb l’equip que tenim no volem pensar que ens puguem quedar sense títols. A més, l’esperança és l’últim que es perd.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *