Neus Català, un impacte instantani

Un cel de plom” és una obra de teatre força interessant ―tant històricament com personalment― amb vivències força impactants de la Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück. L’obra de teatre, basada en el llibre de Carme Martí, transmet molta força i passió per la supervivència.

Personalment, em va impactar molt la posada en escena: molt ben argumentada i entenedora a la vegada. Vaig descobrir coses que no sabia; com l’horror dels camps de concentració però també la solidaritat i la germanor sense límits.

Voldria recomanar l’obra de teatre perquè dóna testimoni d’uns fets reals que no s’haurien de tornar a repetir però sí tenir en compte.

És una obra que no deixa indiferent l’espectador i que a mi em va produir un impacte instantani.

Per això, vull agrair a Neus Català haver aportat el seu granet de sorra per a donar a conèixer l’infern dels camps de concentració nazis i conscienciar un ciutadà com jo sobre els errors de les guerres.

Crèdits:

Neus Català UN CEL DE PLOM

Dramatúrgia

Josep Maria Miró

(sobre la novel·la de Carme Martí)

Direcció: Rafael Duran

Amb Mercè Arànega

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *