FENT PINYA PER LA CANDIDATURA

El passat 24 de maig va tenir lloc a la seu de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMPD) l’acte d’informació sobre les eleccions del Consell Rector que se celebraran el proper 2 de juliol i que han de decidir els representants de cada tipus de discapacitat (intel·lectual, física, visual i sensorial). El Consell Rector de l’IMPD estarà format per 10 membres de l’Ajuntament i 10 representants dels diferents col·lectius de persones amb funcionalitats diverses.

SUPORT UNÀNIME

Fins ara han quedat aprovades nou candidatures, entre les quals figura la de Montserrat Vilarrasa, que participa per representar les persones amb discapacitat intel·lectual. La candidata, que compta amb el suport de la Fundació Catalana Síndrome de Down, va estar acompanyada en tot moment pels membres de l’Assemblea de Drets Humans, que se celebra cada dimarts a la seu de l’entitat i de la qual la Montse forma part.

P1220681

EXPOSICIÓ ORAL

Montserrat Vilarrasa va explicar a la sala d’actes de la seu de l’IMPD el seu programa electoral tal com ho va fer fa dues setmanes a l’Ajuntament de Barcelona en el marc de l’acte de presentació de candidatures.

La diferència respecte llavors, és que en aquesta ocasió, la redactora d’Exit21 va compartir taula amb Anna Ribot, la candidata suplent per les persones amb discapacitat intel·lectual, la qual va explicar que va mantenir una entrevista amb la responsable del servei Col·labora de la FCSD sobre qüestions com la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com el dret que tenen a la jubilació o el respecte a la llei LISMI (acrònim de Llei d’Inserció Social del Minusvàlid, aprovada el 1982).

Anna Ribot també va fer referència a un article publicat al portal Report.cat per la redacció d’Èxit21 ―que contenia reflexions de Vilarrasa― sobre el que hauria de ser un llenguatge respectuós vers les persones amb discapacitat.

MOMENT DE PREGUNTES

En el torn obert de paraules, els assistents a l’acte van formular preguntes adreçades a Vilarrasa com si canviaria la seva vida d’alguna manera si sortís escollida o si s’hauria plantejat mai de viure independent. Entre els presents a la sala hi havia Carme López, de l’entitat DINCAT, que va dir que des de l’Observatori dels Drets de les Persones amb Discapacitat li brindaven a la candidata tot el suport.

CLOENDA AMB INSTRUCCIONS

L’acte d’informació va acabar amb les pautes sobre els requisits necessaris per votar a les eleccions del Consell Rector de l’IMPD com és la presentació del DNI i certificat mèdic de discapacitat intel·lectual. També es va informar sobre les diferents vies de vot (presencial, per correu ordinari o internet) i el termini per votar.

*Text original

Fotos: Cristina Morales

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *