PREMI A LA IMPLICACIÓ EN EL CROMOSOMA EXTRA

El passat dimecres dia 8 de juny va tenir lloc a l’auditori del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya l’acte de lliurament de premis del 16è concurs de Treball de la Recerca sobre la Persona amb la Síndrome de Down, en el qual participen estudiants de batxillerat. El treball guanyador d’enguany tracta sobre la convivència amb un germà amb la Síndrome de Down.

Carme Ortoll, Directora d’Infància i d’Educació Primària i Secundària  de la Generalitat de Catalunya, va obrir i l’acte cedint el torn de paraula a Katy Trias, directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), organitzadora de l’event. Trias va agrair el suport rebut per part del Departament d’Ensenyament i va explicar als presents la història, l’evolució i els objectius de l’entitat que dirigeix.

La següent intervenció va anar a càrrec de Màrius Peralta, director tècnic i de Relacions Externes de la FCSD, el qual va desgranar els criteris en els quals es va basar la mecànica de selecció dels treballs presentats, que en l’edició d’enguany han estat nou. Els requisits del concurs són els següents: tractament vers la persona amb la síndrome de Down, documentació del dossier, originalitat i missatge transmès, conclusions i bibliografia (inclusió de cites cèlebres)

Neus Campos, Carlos Martínez i Andrea González, participants del concurs de treballs de recerca, van rebre un diploma de reconeixement de mans de Carme Ortoll.

Celia Domingo

I LA GUANYADORA ÉS…

El premi de l’edició d’enguany del Concurs de Treballs de Recerca sobre la Persona amb la Síndrome de Down va anar a parar a les mans de Cèlia Domingo, alumna de l’institut Arabell de Lleida.

El treball que ha fet guanyadora Celia Domingo titulat “Què li passa al meu germà?” aborda el testimoni de quatre persones, el germà o germana de les quals tenen la síndrome de Down, a més d’incloure el testimoni d’especialistes en la matèria. La guardonada ha participat en el projecte Itinera, promogut per la Universitat de Lleida.

COLOFÓ POÈTIC

Un cop Carme Ortoll va donar per finalitzat l’acte de lliurament de premis, Anna Ribot, membre de l’Assemblea de Drets Humans de la FCSD, va recitar el poema “Al cromosoma que et sobra”, escrit per la periodista Mònica Terribas.

El major premi, no obstant, és que la comunitat científica inverteixi els recursos necessaris en investigació per a que les persones amb la síndrome de Down puguin tenir una qualitat de vida el més digne possible.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *