Contents de viure en parella

M’agradaria demostrar a la gent que les persones amb discapacitat poden viure soles i tenir una vida independent. Aquest és el cas d’en Roberto i la Irene, una parella amb síndrome de Down que fa uns mesos van anar a viure junts.

Al seu dia, Èxit21 va informar de l’acte de lliurament de les claus del pis a la parella que va tenir lloc a la Fundació Catalana Síndrome de Down. Cinc mesos més tard, volem comprovar com els va la vida independent.

D’entrada, en Roberto i la Irene expliquen: “Ens va bé viure junts“. Les tasques domèstiques que més agraden a Roberto són la cuina i netejar els banys. En canvi, confessa que li costa més “escombrar sota el llit”. La Irene afirma que no li costa fer res.

Vida independent

La parella assegura que la persona de suport a la vida independent els ajuda molt, sobretot a fer la compra i administrar els diners. “Estem contents de viure en parella”, diuen en Roberto i la Irene.

El cas d’en Roberto i la Irene ens ensenya que les persones amb discapacitat són capaces de viure independents. Per això, no han de tenir por de fer aquest pas.

*Text original en castellà

Fotos: Cristina Moral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *