NOSALTRES TAMBÉ VOTEM

Aquest dissabte 2 de juliol vaig ser escollida vocal del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona representant a les persones amb discapacitat intel·lectual. Els meus resultats finals van ser 135 vots i 7 en blanc. Aquesta elecció per mi és molt important i em sento molt afortunada. Espero estar a l’alçada de la vostra confiança.

Han estat unes setmanes de campanya electoral amb molts actes i molta feina. Tot va començar el passat dia 24 de maig quan vaig tramitar la documentació, amb l’ajuda del professor de drets humans de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), Edgar Prat, per presentar-me a les eleccions per esdevenir representant de les persones amb discapacitat intel·lectual de Barcelona. Vaig comptar amb el suport de l’Assemblea de Drets Humans de la FCSD.

És el primer cop que una persona amb discapacitat intel·lectual es presentava a aquestes eleccions. Fins ara es presentava un representant legal. Crec que han estat molt importants per donar veu i vot al nostre col·lectiu. I qui millor per aquesta tasca que una persona que té discapacitat intel·lectual? En el meu cas, la Síndrome de Down.

IMG-20160704-WA0001

El meu programa constava dels següents punts:

  • El dret a l’escolarització en centres educatius ordinaris per a tots els nens i nenes.
  • La integració laboral en empreses ordinàries per a totes les persones independentment de si tenen o no alguna discapacitat.
  • Treballar pel dret a vot per a les persones amb discapacitat.
  • Lluitar contra l’assetjament o discriminació per la condició de persona amb discapacitat.
  • Conscienciar la societat en general i els mitjans de comunicació en particular per a que dispensin a les persones amb discapacitat intel·lectual un tracte respectuós i inclusiu, evitant els tòpics i els conceptes erronis.
  • Defensar el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a viure independents mitjançant pisos de protecció oficial o de lloguer oficial. També promoure programes de suport a l’autonomia a la pròpia llar.

Voldria agrair a totes les persones que m’han votat o m’han seguit aquests dies tot el seu suport. Començo una nova etapa que espero que sigui satisfactòria per a tots i permeti visualitzar els reptes del nostre col·lectiu.

*Text original

One Comment on “NOSALTRES TAMBÉ VOTEM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *