EDUCACIÓ SALUDABLE

ESCOLES LLIURES DE TEMPTACIONS PERNICIOSES

Des de fa temps, les escoles d’educació infantil, primària i secundària es van marcar el repte de radicar l’obesitat infantil i juvenil, una lacra inherent al primer món. La primera mesura per assolir aquest fi va passar per suprimir les màquines expenedores de llaminadures i productes de brioxeria industrial, així com les que dispensen refrescos amb un alt contingut en sucre. En alguns casos, l’assortiment ric en greixos saturats i calories d’aquests sistemes autovenda ha estat reemplaçat per ampolles d’aigua mineral o fruita, ja sigui sòlida o líquida (sucs naturals).

L’ESTALVI, EN DETRIMENT DE LA QUALITAT ALIMENTÀRIA

Actualment, són molts els centres d’ensenyament que han optat per externalitzar el servei de menjador contracant empreses de càtering. Alguns ho fan per estalviar en personal i d’altres, per manca de cuina al propi centre. El fet de portar de fora el menjar per als infants fa que fins que arriba al menjador, perdi propietats pel camí. Sigui quina sigui la raó que addueixi cada escola, el cert és que els menús que consumeixen els seus alumnes es componen de plats preparats d’elaboració industrial. Això vol dir aliments processats d’una qualitat nutritiva inferior a la d’una cuina més casolana. Pediatres i nutricionistes adverteixen dels riscos que suposa menjar de càtering a diari, ja que pot comportar efectes negatius en la salut dels petits, doncs els criteris econòmics no s’han d’avantposar al benestar dels infants.

EDUCACIÓ SANA EN COS SA

Els centres d’ensenyament, ja siguin de preescolar i primària o secundària, han d’impartir als seus alumnes una educació tan a nivell formatiu i acadèmic, com a nivell nutricional. En aquest sentit, totes les escoles haurien de predicar amb l’exemple. Perquè de com mengin avui, dependrà de com visquin demà.

*Article publicat al portal Social.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *