EL ROL DE LES CIUTATS

10 anys de la convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat

El dia 2 de desembre vaig anar a un acte organitzat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD)  al Museu Picaso per celebrar el 10è aniversari de la convenció internacional de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Vaig començar el meu discurs presentant-me. Jo tinc 36 anys, visc independent, he anat a l’escola ordinària i a l’especial fins als 20 anys, i ara treballo en una empresa ordinària que es diu Respira Energia. Sóc membre de l’Assemblea de Drets Humans de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). També sóc redactora d’una revista digital  que es diu Exit21, també de la FCSD, on portem articles fets de casa i fem entrevistes a gent amb l’objectiu de fer-nos conèixer a la gent i informar-nos del que ens interessa.

Representant les persones amb discapacitat intel·lectual

Des del dia 2 de juliol sóc la representant de les persones amb discapacitat intel·lectual del Consell Rector de l’IMPD. Per celebrar l’aniversari de la convenció internacional de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat he relacionat cada punt del meu programa electoral amb l’article de la convenció que ho recolza:

  • Fer que tots els nenes i nenes puguin anar a l’escola ordinària (article 24)
  • Que les persones en edat de treballar, tinguin o no discapacitat, puguin treballar en una empresa ordinària i cobrin un sou per viure (article 27)
  • Treballar perquè a totes les persones se’ls respecti el dret a vot (article 29)
  • Que no se’ns faci bulling o se’ns discrimini per la discapacitat que tenim (article 5)
  • Que se’ns ajudi perquè tots puguem viure independents (article 19)
  • Conscienciar els mitjans de comunicació i a la societat en general perquè estiguin més informats sobre el que és la discapacitat intel·lectual i com tractar-nos i com adreçar-se a nosaltres (no som malalts, ni estem afectats, ni patim. Som així). Vull que es tingui un  llenguatge més respectuós cap a nosaltres. (ho diu l’article 1 on diu el propòsit de la convenció).

Jo tinc tot això però no tots ho tenen. Jo vull lluitar perquè tothom pugui tenir les mateixes oportunitats que jo tinc.

Com a conclusió sobre la jornada, penso que vaig dir tot el que jo volia dir i va anar molt bé i estic molt agraïda d’haver estat convidada a aquest acte. A més, després vaig tenir temps d’anar a la meva feina.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *