Invertir en drets de les persones amb discapacitat intel•lectual

Reclamo a la segona reunió del Consell Rector de l’IMPD que s’estudiï la situació econòmica de les persones amb discapacitat intel·lectual

Hola, sóc la Montse i represento les persones amb Discapacitat Intel·lectual (DI) al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMP). Dijous passat, dia 24 de novembre, que plovia, vaig anar a la meva segona reunió del Consell Rector de l’IMP.

Primer vam parlar del document del PAM (Pla D’acció municipal) 2016-2017. Vaig dir que  volia que constés en acta les propostes que vaig fer a l’últim Consell Rector. Aquestes són:

 • Fer complir la Llei General de les Persones amb Discapacitat (antiga LISMI).
 • Places a l’Administració Pública per persones amb DI.
 • Ajudes per pagar els pisos a persones amb DI.
 • Accessibilitat cognitiva i intel·lectual per a tots.

També vaig tornar a repetir el meu programa per a les persones amb DI, que és:

 • Fer que tots els nenes i nenes puguin anar a l’escola ordinària.
 • Que les persones en edat de treballar, tinguin o no discapacitat, puguin treballar en una empresa ordinària i cobrin un sou per viure.
 • Treballar perquè a totes les persones se’ls respecti el dret de vot.
 • Que no se’ns faci bulling o se’ns discrimini per la discapacitat.
 • Que se’ns ajudi perquè tots puguem viure independents.
 • Conscienciar els mitjans de comunicació i a la societat en general perquè estiguin més informats sobre el que és la discapacitat intel·lectual, com tractar-nos, com adreçar-se a nosaltres (no som malalts, ni estem afectats, ni patim. Som així). Vull que es tingui un  llenguatge més respectuós cap a nosaltres.

Jo tinc tot això. Però no tots ho tenen. Vull lluitar perquè tothom pugui tenir el que jo tinc.

Invertir en conscienciació i estudis

Després vam haver de decidir cadascú en què volien gastar la nostra part de 100 mil euros de pressupost de l’IMPD, a repartir entre els projectes dels 5 candidats que vam guanyar les eleccions del dia 2 de juliol.

Jo vaig decidir destinar la meva part dels 100 mil euros a:

1- Fer una campanya publicitària de conscienciació amb pancartes, o altres mitjans, perquè la societat respecti els nostres drets i vegi que les persones amb discapacitat intel·lectual podem complir tots els punts del meu programa.

2- Fer un estudi de la realitat econòmica de les persones amb discapacitat intel·lectual, perquè veieu que ens és molt difícil pagar els pisos.

De cara a l’estudi econòmic van dir que ho volien fer extensiu a totes les discapacitats.

També van dir que volien fer una revista  i un programa de tele. Jo els vaig oferir a tots venir a la revista de Èxit21, i els vaig explicar què era Èxit21.

Per últim havíem de decidir quins temes del Codi d’Accesibilitat de Catalunya volem tractar primer.

Jo vaig dir participació i serveis. La resta estaven d’acord i van afegir Transports.

Com a conclusió, vaig poder dir el què volia i em van escoltar.

*Text original

One Comment on “Invertir en drets de les persones amb discapacitat intel•lectual

 1. Hola buenas tades como no puedo acudir colaborare desde casa con vosotros. Soi redadctor de exit21. Me LLamo Francisco Mariano Pardo y quiero comentar que el sbado colabore con los compañeros del servicio de catering de la Fundacio Rubricatus en donde trabajo yo de camarero en un complejo deportivo LLamado el Sagnier y es cafeteria Restaurante. Pero deciros que me siento muy orgulloso de haber hecho un servicio para la Dincat. En donde ofrecieron el Futbol ataraves de unas pantallas y lo pasemos bien cuando pasaron los videos de unos compañeros geniales que tengo. y me encontre con algunos compañeros uno de ellos Albert Diaz compañero redactor de exit21. Pero me lleno de mucha emocion el escuchar lo videos decompañeros que tienen razon que todos las personas con discapcidad intelectual y con Sindrome de Down que tambiaen son geniales tenemos derechos a un trabjo digno y una jubilacion digna como todas las personas y que se nos trate con respeto. Todo eso com se dijo reconcido por la ONU que espero que aun vyan mejorando las cosas para las personas con discapcidad y creo que entre todos lo conseguiremos mejorar las cosas que ecscuchava en los videos que pasaron en la conferencia de la dincat de la cual me siento muy orgulloso de haber realizado el servicio de un catering para unas 300 personas que vinieron a ver el futbol Barça y Real madrid y eschuchar la conferencia de las personas con discpacidad y sindrome de Down. Me despido atentamente el redactor de exit21 Francisco Mariano Pardo. el cual cada ves se siente orgulloso de formar parte de vosotros con mi discpacidad intewlctual del 35 y una inteligecia del 80 repito muchas gracias.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *