YES, CHEF

La matinada del 28 al 29 de gener Televisió Espanyola, a través del canal Clan va emetre d’una tirada la segona temporada del popular concurs gastronòmic Masterchef Junior en el seu format nord-americà, el jurat del qual estava integrat pels xefs Gordon Ramsey, Graham Elliott i Joe Bastianich, homòlegs de Jordi Cruz, Samantha Vallejo-Nàjera i Pepe Rodríguez en la seva variant espanyola. Emès el 2014 per la cadena Fox, Masterchef Junior 2  va tenir com a guanyador el concursant Logan Guleff, que aleshores tenia onze anys.

SIMILITUTS I DIFERÈNCIES

La versió ibèrica de Masterchef Junior guarda certs punts en comú amb la que es veu als Estats Units com és el disseny del plató amb els fogons distribuïts com en una aula de cuina. En tots dos formats la mecànica del concurs és la mateixa: en cada programa es classifiquen els participants que millor plats cuinen, tan en les proves individuals (al plató) com en les disputades per equips (en exteriors).

Pel que fa l’apartat de grafisme, la tipografia del títol de l’espai és bàsicament idèntica, llevat que als Estats Units la paraula “Junior” és acord amb l’estil de “Masterchef”, mentre que a Espanya “Junior” té un estil més naïf, com si estigués escrit amb guix en una pissarra escolar.

A l’igual que com es veu per TVE, en la versió de la Fox es graven els petits concursants expressant les seves impressions personals, sortint retolades les dades de cadascun com són el nom, edat (entre els 8 i els 12 anys), província (en el cas d’Espanya) o ciutat i estat (EUA). Si bé en el Masterchef Junior de TVE l’espai de reflexió dels nens és totalment blanc, en el cas de la versió americana, en aquest apartat darrere els concursants es veu un fons d’hortalisses.

EL SALMÓ, EL PASSAPORT A LA FINAL

La semifinal de l’edició del popular talent show de la Fox, en què hi havia en joc el passi a la gran final, el salmó va ser el protagonista, ja que els quatre oponents que quedaven en competició (Logan, Samuel, Adayah  i Abby) havien de tallar en filets un exemplar d’aquest peix. El concursant Logan, natural de Memphis (Tennessee) no se’n va sortir gaire a l’hora de seccionar el seu salmó. En el pol oposat es trobava Adayah, de 12 anys i procedent de Danbury (Virginia), la qual havia aconseguit els talls més impecables, cosa que li va atorgar l’avantatge de triar quina nevera amb ingredients per cuinar els salmons assignaria a cadascun dels seus tres competidors.

Malgrat que a Logan li va tocar el refrigerador amb menys ingredients, va ser qui més profit en va treure decidint bullir en oli el seu peix en comptes de fregir-lo, com va fer Adayah, a l’estil asiàtic. Una altra semifinalista, Abby, de 8 anys, va perdre molt de temps de què disposava per a la prova buscant a corre cuita una col per guisar el salmó, error que li va acabar costant l’eliminació del concurs gastronòmic. Adayah va perdre la semifinal perquè el seu salmó li va quedar un fort gust d’all que el jurat va penalitzar.

Els dos elegits per al duel final de Masterchef Junior 2 USA van ser l’elegant Logan (a cada programa lluïa un corbatí) i el cepat Samuel de 12 anys i oriünd de California.

NOMÉS EN POT QUEDAR UN

Logan Guleff i Samuel Stromberg es van enfrontar en un duel amb les seves millors armes creatives. La proposta culinària de Samuel estava conformada per char àrtic amb un acompanyament de salsa i un cafre de pannacotta de postres.

Per la seva banda, Logan es va treure del barret un imaginatiu menú compost d’un primer plat consistent en unes gambes amb salsa d’allioli fumat, de segon va cuinar un branzino (llobarro en italià) amb crosta, i una llimona Madelaine Meyer acompanyada d’una compota de baies i mousse de formatge de cabra.

El veredicte final del jurat format per Gordon Ramsey, Graham Elliott i Joe Bastianich es va decantar pel treball de Logan, ja que el van trobar brillant tan per l’aspecte, la presentació i el gust. Ramsey, a més va qualificar la idea del branzino d’ “audaç i boja”, cosa que demostra que arriscar recompensa.

El participant de Tennessee es va emportar el trofeu i el premi en metàl·lic de 100.000 dòlars coronant-se com a Masterchef Junior 2014.

BON ROTLLO PER DAMUNT DE TOT

Masterchef Junior, s’emeti al país que s’emeti, és un programa al qual els nens seleccionats al càsting previ venen carregats amb la il·lusió de conquerir el títol que atorga el concurs, tot i que molts d’ells es queden pel camí amb una sensació de frustració. Malgrat les decepcions, el que els petits concursants més valoren és l’amistat que fan amb els companys de fogons per damunt de rivalitat pel premi final. L’espectacle d’aquest tipus d’espais de telerealitat no ha d’anar mai en detriment de la innocència que els caracteritza.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *