Gràcies per tot, Luis Enrique!

Arribo la notícia la que alguns presagiaven després de tanta incertesa amb el futur del tècnic asturià Luis Enrique Martínez. Ja tenim una data determinada: al final de la present campanya deixarà de ser l’entrenador del F.C. Barcelona.

Des que agafés els comandaments en 2014 fins a l’actualitat, els números demostren que ha superat tots els registres. En la temporada 2014/15 aconseguiria Lliga, Champions i Copa del Rei. A la 2015/16, Supercopa d’Europa, Mundial de Clubs, Lliga i Copa. I en la present 2016/17 ha guanyat la Supercopa d’Espanya i segueix lluitant per la triple corona (Champions, Lliga i Copa del Rei).

Salta a la vista que en tres temporades ha aconseguit 8 dels 10 títols possibles, pel que és evident que el desgast és considerable durant aquest període de temps, sobretot perquè ha millorat amb escreix els registres de Pep Guardiola.

Per tot això és segur que tots coincidirem quan li diem: “Gràcies per tot, Luis Enrique!”, però fins que arribi l’últim dia la plantilla és conscient del que es juguen i ara més que mai han de fer pinya.

Així ho va resumir el propi Luis Enrique en unes declaracions al 2 de març passat: “No renovaré el meu contracte. El motiu d’aquesta decisió és la manera que tinc de viure aquesta professió. Tinc molt poc temps per desconnectar i necessito descansar “.

Sentint dir tot això, es constata que la decisió ja la tenia presa des de fa temps. Haver-ho dit ara ha agafat per sorpresa tant a la plantilla com al seu president, Josep Maria Bartomeu.

Travessa de noms

A partir d’ara ja comencen a fer travesses i sonen apostes més segures dins d’un ampli ventall de noms: Koeman, Unzué, Jürgen Klopp i Eusebio, que de la mateixa manera que van sortint es van autodescartant. Tant Jorge Sampaoli, tècnic del Sevilla, com Ernesto Valverde, de l’Athletic de Bilbao, són els que més agraden a l’aficionat.

Sigui el que sigui l’escollit, és evident que s’acosten aires de canvi a Can Barça de cara a la temporada 2017/18, i amb un repte per al seu successor: superar un llistó molt alt. Però una cosa haurà d’aprendre: que tant els ideals com l’estil són intocables.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *