Contra la judicialització de la política

¿Com es pot tenir la barra i la cara dura de fer una “llei Mordaza” per no deixar-nos expressar lliurament les nostres opinions i pensaments i parlar de lo que vulguem? És a dir, el que és la llibertat d’expressió que tal com indica, vol dir tenir la llibertat de poder dir, opinar, pensar i parlar diferent. ¿Té sentit una llei com aquesta que vulnera la llibertat de poder-nos expressar lliurement? ¿Quan nosaltres defensem la llibertat d’expressió se’ns ha de qüestionar per tenir idees pròpies?  S’ha de judicialitzar el pensament independentista?

Reaccions judicials com les realitzades per l’Estat demostren que el govern espanyol no sap parlar ni utilitzar la veu per dir alguna cosa sensata. I quan obra la boca és per amenaçar i no per debatre com ho fan  els programes d’entrevistes televisius.  Hi ha debats a la tele que parlen de la situació política. Són espais d’entrevistes per asseure’s i escoltar. El que reivindiquem nosaltres són programes com “El debate de la 1”, “8 el dia” o “Més 3.24”, on es  parla de tot.

Quin és el problema?  Doncs que l’Estat espanyol vol fer un diàleg amb nosaltres però per parlar del que ell vol i posant les seves condicions, i si no les segueixes, al Tribunal Constitucional i a la fiscalia vas. Això és judicialitzar la política. No es pot tenir una opinió, ni es pot pensar ni parlar en contra del govern espanyol. I si ho fas, et poden jutjar, multar i/o inhabilitar.  En el fons el que s’està fent és judicialitzar la política catalana que aspira a fer possible la independència de Catalunya mitjançant un referèndum.  Uns volen posar urnes i els altres, bancs d’acusats.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *