LA SINDROME DE DOWN I JO

La gent creu que la Síndrome de Down és una malaltia i una discapacitat. Jo tinc la Síndrome de Down i no és cap de les dues. Tinc la Síndrome de Down des de que vaig néixer. Amb pocs anys vaig fer estimulació cognitiva a la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Ho vaig saber que la tenia durant l’estimulació, era molt petita. M’ho va comentar la psicòloga de la FCSD, que per cert no m’agradava anar-hi. Jo m’enfadava molt i no entenia res del que m’explicava. A mesura que passava el temps vaig anar veient que no era tan dolent com em pensava. La meva família no m’explicava res, només m’explicaven les coses amb jocs i parlant de mica en mica. Em deien les coses amb molta estima i a mi m’encantava. Sempre em tractaven com una més de la família i m’agradaria que els altres pensessin que les persones com jo no som diferents.

Treballo d’administrativa en una gestoria financera de Barcelona. M’agrada cantar, ballar, esquiar, sortir amb amics… Vaja, el mateix que tothom.

Jo creia que no podria fer les coses que faig, però al final he pogut ser una més d’aquesta societat. Per això crec que no sóc una discapacitada.

*Text original

3 Comments on “LA SINDROME DE DOWN I JO

 1. Tenc el gust de coneixer-te, Jordina i es clar que malgrat tinguis la síndrome de down ens has mostrat com has sapigut esforçar-te i aprendre totes aquestes coses que anomenes, amb l’ajud dels professionals i de la teua família.
  Es clar que ets una més d’aquesta societat i un model a seguir per molts altres.
  T’estimem, t’apreciem i et valorem molt.

  • Gracies pel comentari m’has fet emocionar.
   Sobretot ho faig per l’amor que tinc a la societat en si.
   per mi es important que la gent en general pensi com tu que no tothom pensa al mateix de la discapacitat que tením.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *