40 anys amb molt d’orgull gai

“Pels drets LGTBI a tot el món”

Els carrers de Madrid es tornen a vestir amb els colors de l’arc de Sant Martí, i el barri de Chueca es converteix en l’epicentre d’una de les festes més sonades i que més gent reuneix. Cada vegada són molts més, aquí estan els números que ho certifiquen: van començar sent 40.000 persones i ara ja són més de 4 milions.

Quatre dècades després de reivindicacions i manifestacions per defensar els drets del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals), ara ja tenen el seu lloc en la nostra societat. Tot i això, encara hi ha qui segueix ancorat en el passat utilitzant etiquetes ofensives.

Potser per això, ara més que mai ho celebren en gran. Fins i tot, podem dir que ja fa 40 anys amb molt d’orgull gai. Un orgull que porten per bandera allà on van i intentant evitar els tòpics que tant de mal fan al col·lectiu.

És evident que qualsevol persona, depenent de la condició sexual que tingui, sent, pateix per seguir vivint el dia a dia com qualsevol fill de veí, però sobretot sobreviu en la mateixa “jungla” urbana que trepitgem tots. Ja només per això mereixen tenir tot el respecte com tots els altres, i si pot ser, que passin altres 40 anys més amb el mateix orgull.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *