Acord pressupostari

L’IMPD decideix en què es destinaran els 100 mil euros de pressupost participatiu

El passat 22 de juny ens vam reunir tots els vocals del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) menys els representants de discapacitat per trastorn mental que no van poder venir. En total vam ser 8 Vocals: Mª Carme Riu, Neus Mora, Encarna Muñoz, Jose Miguel Esteban, Bertrand de Five, Emilio Suárez, Dolors Luna i jo. Vam votar en què gastar el pressupost compartit participatiu de 100 mil euros.

Carme Riu va proposar fer una jornada cultural que d’una manera o altra englobés vàries propostes que s’han presentat, com activitats culturals, de sensibilització i filmar un curt. Per acabar el programa d’una manera lúdica, va proposar convidar persones amb discapacitat que siguin artistes, actors, etc…Hi hauria de haver un relator de DDHH. Es tractaria de demostrar el que poden fer, que hi hagi difusió i compartir-ho amb els altres. Es desestima de moment per falta de temps.

Ramon Lamiel va escriure a la pissarra totes les altres propostes i el seu preu i llavors vam votar.  Adjunto quadro amb propostes, pressupost i votacions:

Tabla IMPD

He  votat a favor en tots els punts menys en Ajudes tècniques que em vaig abstenir.

Les ultimes tres propostes no es voten. Algunes d’elles per manca de coneixement del possible pressupost o manca de temps per organitzar la proposta. S’aproven tota la resta.

Els més important per mi va ser que decidissin desestimar la revista del IMPD que tenien pensat fer per causa del seu alt cost econòmic i per contra decidir recolzar la nostre revista Exit21.

Greuge econòmic de la discapacitat

També va ser important per mi que es decidís que sí que es farà l’estudi del Greuge Econòmic que jo vaig demanar, però s’inclourà dins del pressupost general de l’IMPD. Per tant, es farà però no compta dins dels 100000 euros.

També es farà la campanya de conscienciació sobre la Convenció de DDHH de persones amb discapacitat que jo vaig sol·licitar i s’ha pressupostat en 12.000.

Dolors Luna demana si és possible entrar a Exit21. Hem dit que sí, però  em descuidat dir que s’ha de consultar amb l’equip per definir quin tipus de col·laboració serà. Bertrand de Five em diu a l’acabar la reunió que hauria de haver demanat diners per la revista Exit21. Li dic al Lamiel i em diu que IMPD no disposa pressupost per això, però en tot cas ho haurien d’aprovar entre tots els vocals per gastar-ho del Pressupost participatiu, però ja és tard per avui perquè la reunió s’ha acabat i les votacions han acabat. Però queda pendent demanar-los quin tipus de col·laboració volen fer i que s’ha d’establir un acord amb la fundació.

En general el dia va anar força bé.  Estaven d’acord tots per lo d’Exit21. A més a més, ara just el dia 2 de juliol fa un any que soc Vocal al IMPD. Durant aquest any he millorat en que cada cop puc parlar més i es respecta més la meva opinió i torn de paraula. Espero l’any que ve poder seguir-vos representant i fer-ho cada cop millor.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *