SENSE AIGUA I MOLTA CALOR

Escric sobre aquest tema perquè vaig veure una notícia a la televisió sobre un embassament a prop de Guadalajara que s’estava quedant sense aigua. Casualment, he estat allà durant el cap de setmana i he pogut comprovar les altes temperatures.

Feia molta calor quan vam arribar, estàvem a 35 graus de màximes. Amb això, he pogut entendre el problema que afecta a l’embassament de Entrepeñas, a Sacedón (Guadalajara), que es va quedar sense aigua a causa de les altes temperatures.

En aquest moment, té menys de 400 hectòmetres cúbics d’aforament. El govern redueix l’aigua que li arriba des dels altres pantans. Amb la calor i sense pluges, les zones de l’embassament s’assequen molt ràpid: “Si no és que plogui bastant, hi haurà sequera en aquestes zones i deixarà sec el Segura”, afirma Fernando Prieto, director de l’Observatori de la Sostenibilitat.

Canvi climàtic i sequera

A mesura que va fent més calor salta a la vista en el món on estem els efectes de les pluges dins del riu. Els científics expliquen que les sequeres i inundacions es deuen al canvi climàtic.

En el nostre planeta s’està fent canvis en diferents llocs com els Andes i l’Himàlaia, on estan desapareixent glaceres i fonts d’aigua potable.

El canvi climàtic ha obligat a vint milions de persones a deixar casa des de l’any 2008.

Em sembla que aquest tema pot interessar molt pels problemes amb l’aigua, sense oblidar el què passa actualment en altres llocs del món en relació amb el medi ambient.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *