“Hasta luego, Lucas!”

El món de l’humor es vesteix de dol per acomiadar tot un geni i figura, Gregorio Esteban Sánchez Fernández, més conegut artísticament com Chiquito de la Calzada. És un còmic que va inventar una forma diferent d’explicar acudits amb un vocabulari irrepetible (fistro, pecador de la pradera, condemor, aquest cavall que ve de Bonanza, etc.). Són molts els grans imitadors que l’han fet seu.

La major part d’amistats (humoristes molts d’ells), i familiars li diuen adéu a un humorista insubstituïble, que ens ha fet riure durant molt de temps. En aquesta ocasió hem canviat els somriures per llàgrimes.

Una angina de pit que es va complicar

L’humorista malagueny Chiquito de la Calçada va morir aquest dissabte al voltant de les 03:00 segons ha pogut confirmar RTVE.es. L’artista, de 85 anys, es trobava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’Hospital Regional Carlos Maya de Màlaga des del passat 31 d’octubre a causa d’una angina de pit.

Posteriorment, es va haver de sotmetre a un cateterisme cardíac i el passat dilluns a la nit va morir a causa d’una infecció. D’aquesta manera, s’ha anat la persona i neix el mite d’algú que estarà present en els nostres cors.

Facin lloc, arriba un altre gran

Dins de tots grans mites de la història del gènere del bon humor ara hi haurà un més des dels genials Tip i Coll passant per Eugenio, a més del “puça” (l’altra meitat del Duo Sacapuntas) i de Pedro Reyes. Ara arriba a l’edèn dels humoristes el gran Chiquito de la Calzada, qui també formarà part dels millors.

Què més podem dir d’un geni que l’ha fet tot a la nostra televisió? Des de la dècada dels 90, han estat 27 anys a la part alta aconseguint tots els guardons possibles i el més important: ser el més estimat de la seva Màlaga natal, concretament del carrer Calzada de la Trinidad. Se’n va un altre gran de l’humor i si hi ha alguna manera de dir-li adéu, només se m’acut dir: “Hasta luego, Lucas!

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *